Isolatie voor je woning

Wat doet isolatie precies?

Een geïsoleerde woning heeft niet alleen te maken met het behouden van warmte in huis of met het koel houden in de zomer. Dit is wel wat veel mensen denken. Echter heeft isolatie nog veel meer voordelen dan alleen het behouden van een goed binnenklimaat. Isolatie kan ook erg goed helpen tegen geluid of muziek. Ben jij een echte muziekliefhebber? Dan is het isoleren van je woning een goede keuze. Op die manier zorg je er ook voor dat je geen ruzie met de buren zult krijgen. Wat is isolatie precies? Lees hieronder meer over isoleren en isolatiemateriaal.

Wat doet isolatie precies?
Het isolatiemateriaal wordt als een soort scheidingslaag tussen de muren aangebracht. Dit zorgt ervoor dat er een barrière tussen de warmte of het geluid komt. In de winter zorgt het ervoor dat de kou buiten blijft. In de zomer zorgt het er juist voor dat het huis koel blijft en de warmte buiten gehouden wordt. Je zult daarmee ook veel minder stookkosten hebben in de winter en in de zomer heb je bijvoorbeeld geen airco nodig. Je zult dus veel geld besparen! 

Isolatiemateriaal
Welk isolatiemateriaal je moet aanschaffen hangt af van de plek en het doel. Isolatie voor de vloer is namelijk weer heel anders dan die voor in de muur. Daarnaast kun je isolatiemateriaal met verschillende verwerkingsvormen kopen. Je kunt bijvoorbeeld isolatieplaten kopen of een isolatierol. Er zijn ook verschillen in de materialen. De meest bekende zijn PIR, glaswol, EPS, XPS en steenwol. PIR isolatie is de meest populaire isolatie soort. Dit komt doordat je die voor veel doeleinde kunt gebruiken. Voor het dak kun je pir platen gebruiken. Op die manier kun je snel en efficiënt aan het werk gaan.

Een pir plaat kan uit verschillende groottes en diktes bestaan. Vaak is het goedkoper wanneer je alle benodigde isolatiematerialen in een keer besteld.  Daarnaast is Glaswol ook een populair isolatiemateriaal. Dat komt doordat dit ook voor veel verschillende doeleinden gebruikt kan worden. Glaswol wordt ook veel gebruikt voor het verminderen van geluidsoverlasten.

Steenwol is naast alle andere materialen een van de goedkoopste en ook nog eens 100% recyclebaar. Let wel op tijdens het monteren van Steenwol, het kan snel irritatie geven en daarom moet je dit altijd met een stofmasker en handschoenen doen. Steenwol is te gebruiken voor daken, zolders, plafonds, scheidingswanden en vloeren. Om het juiste materiaal aan te schaffen, kun je je het best laten adviseren door een isolatie-expert.

 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Bouwtrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist