isolatie muur

Alles wat je moet weten over muurisolatie

Woon je in een relatief oude woning? Dan is deze mogelijk niet bijzonder goed geïsoleerd. Dit zorgt er onder meer voor dat warme lucht op koude dagen sneller naar buiten trekt. Omdat jouw cv-ketel moet blijven werken, stijgt jouw energierekening. Met muurisolatie kun je dit betrekkelijk eenvoudig voorkomen. Helaas is niet iedereen bekend met deze isolatie. Geldt dit ook voor jou? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst vertellen wij jou namelijk alles wat je moet weten over muurisolatie.

Waarom kies je voor muurisolatie?
Het isoleren van de muren van jouw woning brengt kosten met zich mee. Daarom staat niet iedereen te springen om muurisolatie aan te brengen. Toch zijn er genoeg redenen op te voeren om wel voor isolatie muur te kiezen. Allereerst verdien je de kosten van muurisolatie vaak binnen een paar jaar weer terug. Als je jouw muren isoleert, blijft de warmte op koude dagen namelijk beter binnen hangen. Je vraagt in dat geval minder van jouw cv-ketel en dat zie je terug op jouw energierekening.

Veel mensen isoleren hun muren om hun energierekening omlaag te brengen. Toch is dit niet de enige reden om voor muurisolatie te kiezen. Isolatie houdt namelijk niet alleen de koude lucht buiten, maar ook geluiden. Woon je bijvoorbeeld naast een drukke weg? Dan hoor je het passerende verkeer in huis mogelijk (erg) goed. Met muurisolatie verklein je de hoeveelheid geluidsoverlast. De isolatie in de muren zorgt er namelijk voor dat geluid niet zo makkelijk meer naar binnen kan dringen.

Hoe kun je jouw muur isoleren?
Wie denkt dat er slechts één soort muurisolatie is, heeft het mis. Je kunt jouw muren namelijk op verschillende manieren isoleren. Spouwmuurisolatie is waarschijnlijk de bekendste variant. Als je hiervoor kiest, wordt de open ruimte tussen de binnen- en buitenmuur (spouw) opgevuld met isolatiemateriaal. Dit materiaal wordt met een speciaal apparaat via de buitenkant van jouw woning in de spouw gespoten. Hierdoor kun je ook muren van een bestaande woning isoleren.

Naast spouwmuurisolatie kun je ook kiezen voor buitenmuurisolatie. Dit is met name handig als jouw woning geen spouwmuur heeft. Het isolatiemateriaal wordt aan de buitenkant van jouw woning aangebracht, waardoor de gevel opnieuw afgewerkt moet worden. Binnenmuurisolatie behoort eveneens tot de mogelijkheden. Deze isolatie wordt aan de binnenkant van jouw woning geplaatst. Nadeel hiervan is dat de ruimtes in huis iets kleiner worden.

Muurisolatie aanbrengen
Ben je overtuigd van de voordelen van muurisolatie? Dan wil je jouw muren waarschijnlijk zo snel mogelijk laten isoleren. Binnen- en buitenmuurisolatie kun je zelf aanbrengen, maar vraag jezelf af of dit verstandig is. Het isolatiemateriaal moet namelijk goed aangebracht worden. Wil je jouw spouwmuur isoleren? Neem dan contact op met een specialist, zoals Alpine Isolatie. Zij beschikken over de juiste kennis en hulpmiddelen om spouwmuurisolatie aan te brengen.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Bouwtrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist