Is jouw woning wel goed geïsoleerd?

spouwmuurisolatie

Wie het nieuws volgt, wordt daar niet altijd vrolijk van. De oorlog in Oekraïne trekt een zware wissel op de politiek in Europa. Allereerst is de oorlog een ramp voor de Oekraïners, maar ook in Nederland merken wij de gevolgen van de oorlog. De energieprijzen zijn in korte tijd rap gestegen en het einde van de prijsstijgingen is nog niet in zicht. Vandaar dat het nu de tijd is om te kijken of je je woning niet beter kunt isoleren. Vaak hebben mensen namelijk niet in de gaten dat hun woning niet goed geïsoleerd is. In dit artikel willen we je graag bijpraten over een van de meest rendabele manieren van isoleren: spouwmuurisolatie.

Wat is spouwmuurisolatie precies?

Woningen die vanaf 1925 gebouwd zijn, zijn bijna altijd voorzien van een binnen- en een buitenmuur. Dit brengt extra stevigheid aan in de woning en zorgt voor minimale isolatie. In de loop der jaren hebben de ontwikkelingen niet stilgestaan en tegenwoordig kunnen we de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur voorzien van isolatie: spouwmuurisolatie. Deze vorm van isolatie kan heel veel rendement opleveren omdat de muur een heel groot deel van je woning beslaat. Er wordt isolatie in de holle ruimte gespoten waardoor de muur opgevuld wordt. De gevolgen merk je al heel snel.

Een beter geïsoleerd huis is voordeliger en comfortabeler

Een huis verwarmen kost geld. Als je woning niet goed geïsoleerd is, kan de warmte eenvoudig weer uit je huis ontsnappen. Spouwmuurisolatie zorgt ervoor dat de warmte beter in je huis vastgehouden wordt. Dat leidt er ook toe dat vocht minder kans maakt in je woning. Vocht kan heel vervelend zijn en kan je huis ook beschadigen. Als je voor de juiste spouwmuurisolatie kiest, breng je je woning dus in betere staat, zorg je dat je energierekening naar beneden gaat en dat je duurzaamheidslabel verbeterd wordt. Genoeg redenen om eens te kijken of deze vorm van isoleren aantrekkelijk is voor jouw huis!

Deze investering verdient zichzelf terug

Wie zijn woning isoleert, moet een investering doen. Het fijne van isoleren, is dat de investering zichzelf terugverdient. Gemiddeld bespaar je 350 euro per jaar wanneer je je woning van spouwmuurisolatie laat voorzien. Dat betekent dat je binnen een aantal jaar je investering al terugverdiend hebt. Informeer bij je leverancier ook altijd naar de mogelijkheden om meerdere vormen van isolatie aan te brengen. Hoe beter je je woning laat isoleren, hoe minder energiekosten je maakt en hoe hoger de waarde van je huis wordt. Isoleren is investeren, maar het leidt altijd tot heel mooie rendementen en forse besparingen op de lange termijn. Bekijk wat voor jouw huis het beste is.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Bouwtrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist