Industriële stofzuigers

Industriële stofzuigers

Welke soorten zijn er beschikbaar?

Industriële stofzuigers zijn niet alleen, zoals de naam al aangeeft, voor commercieel gebruik, maar worden ook zeer vaak gebruikt in de particuliere sector. Uitgerust met diverse opzetstukken kan de stofzuiger ook worden gebruikt voor het reinigen van de auto of buitenruimtes. Een industriële stofzuiger wordt ook gebruikt in vele particuliere hobbywerkplaatsen. Op de productmarkt vindt u industriële stofzuigers in vele verschillende maten. Sommige modellen zijn bijzonder veelzijdig, andere zijn klein en gemakkelijk te gebruiken. Professionele stofzuigers zijn vaak bijzonder geschikt voor hout- en metaalbewerking. De apparaten zijn echter te zwaar en onhandelbaar voor puur privégebruik. Uitsluitend in de commerciële sector worden ook de zogenaamde Ex-stofzuigers, speciale industriële stofzuigers met geteste explosiebeveiliging, gebruikt. Het toepassingsgebied van industriële stofzuigers kan worden uitgebreid met speciale extra functies. Zeer populair zijn modellen met een speciale blaasfunctie of apparaten met een geïntegreerd filterreinigingssysteem dat automatisch start. Afhankelijk van het toepassingsgebied is het mogelijk om industriële stofzuigers aan te schaffen die bijzonder functioneel zijn uitgerust, bijvoorbeeld met een inbouwstopcontact of andere extra's. Industriële stofzuigers kunnen met of zonder stofzak worden gebruikt. De meeste modellen die op de markt verkrijgbaar zijn, zijn geschikt voor gebruik met of zonder stofzak, wat betekent dat het gebruik zeer individueel kan zijn. Stofzakken of opvangcontainers worden gebruikt wanneer droog vuil of fijn stof moet worden opgevangen. De stofzak wordt verwijderd wanneer vloeistoffen moeten worden verwijderd. Als de stofzuiger alleen geschikt is voor het opvangen van vloeistoffen, wordt hij een waterzuiger genoemd. De zuigkracht in combinatie met vloeistoffen is zeer sterk. Het materiaal kan ook van invloed zijn op de classificatie van de industriële stofzuiger. Als de stofzuiger is uitgerust met een plastic container, is deze lichter dan een roestvrijstalen container. Afhankelijk van het materiaal van de container worden de onderhoudsvereisten anders geclassificeerd. Er zijn ook een aantal speciale apparaten die zeer populair zijn bij de selectie van industriële stofzuigers. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om driefasen- en wisselstroomstofzuigers, die voornamelijk voor lange perioden worden geproduceerd. Er zijn ook stofzuigers die bijzonder geschikt zijn voor het opzuigen van olie, emulsies, vloeistoffen en spanen. Speciale modellen zijn ook te vinden in speciale gebieden zoals de papier- en textielindustrie. Perslucht- en farmaceutische zuigwagens zijn gebaseerd op wettelijke richtlijnen en voldoen aan alle normen.

Mogelijke toepassingen
De juiste geschiktheid of toepassing van industriële stofzuigers is bepalend voor de keuze van een apparaat. Veel industriële stofzuigers zijn vervaardigd voor specifieke toepassingsgebieden. Industriële stofzuigers zijn populair voor het verwijderen van fijnstof, houtsnippers, as en grof vuil. Veel modellen hebben een speciaal cycloon effect, waardoor het verzamelde vuil veilig in de container wordt gebonden zonder dat het filtersysteem hoeft te worden gesloten. Er zijn echter ook stofzuigermodellen met een natte functie, die zelfs vochtig vuil en vloeistoffen in een handomdraai kunnen verwijderen. Deze functie wordt vooral gebruikt voor het reinigen van buitenshuis en het verwijderen van schimmels. In de meeste gevallen worden deze apparaten gekenmerkt door hun hoge stabiliteit en zijn ze gemaakt van duurzame materialen. Bijzonder populair zijn de roestvrijstalen containers, die voorzien zijn van een coating en op een bijzonder solide manier worden vervaardigd. Roestvrij staal is roestvast en een zeer duurzaam materiaal. Hoge functionaliteit en duurzaamheid worden ook verzekerd door solide geproduceerde turbines. Een ander opvallend voordeel van een commerciële stofzuiger: hij kan ook universeel worden gebruikt op het terras, in de tuin, in de garage, op de bouwplaats etc. - praktisch overal waar vuil zich kan mengen met vloeistoffen. In plaats van het gebied eerst uit te drogen, kunt u direct beginnen met een nat- en droogzuiger.

Hoewel veel commerciële stofzuigers enkele kilo's zwaarder zijn dan een conventionele stofzuiger, zijn ze ook uitgerust met speciale wielen en zwenkwielen. Ondanks de grotere massa kan zo'n apparaat uit onze industriële stofzuigertest behoorlijk wendbaar blijken en u overal volgen.

Misschien heeft u zich geërgerd aan moeilijk bereikbare hoeken en spleten die uw stofzuiger gewoonweg niet aankan? Bijvoorbeeld bij het schoonmaken van uw auto? Ook hier is het toverwoord: industriële stofzuiger.

Veel van deze modellen uit onze industriële stofzuigtest zijn uitgerust met extra lange kabels en extra accessoires zoals telescopische borstels, spleetmonden enz. Een apparaat met een goed gesorteerde leveringsomvang kan veel praktische kleine helpers voor u bevatten en er zelfs voor zorgen dat het tot in de laatste bocht vlekkeloos in uw huis staat.

Na het tapijt in huis gestofzuigd te hebben, is nu het zware puin van het terras buiten: met een industriële stofzuiger is dit allemaal geen probleem. Op veel modellen kan de zuigkracht overeenkomstig worden geregeld. Het is dus niet overdreven om te zeggen dat een industriële stofzuiger in dit opzicht een echte allrounder is.

Stofzuigers voor doe-het-zelversDe doe-het-zelvers onder ons zullen vooral blij zijn met het volgende: Veel nat/droogzuigers in de test hebben een speciale aansluiting of een geïntegreerd stopcontact voor elektrisch gereedschap zoals zagen, frezen en boren. In het "ergste geval" hebben ze een adapter nodig om hun apparaat aan te sluiten en dan kunnen ze "netjes aan de slag".

Veel industriële stofzuigermodellen zijn uitgerust met een speciale automatische aan/uit-functie. Wanneer het elektrisch gereedschap wordt gestart, wordt de stofzuiger ook automatisch ingeschakeld. Chips, stof, etc. worden direct opgezogen en dit nog voordat dit kleine "ongedierte" zich verder kan verspreiden in de ruimte. Later schoonmaken is niet nodig!

Wanneer u kiest voor een industriële stofzuiger, kiest u automatisch voor een machine met veel vermogen. Het gevolg: een industriële stofzuiger kan onder bepaalde omstandigheden relatief luidruchtig worden. Er zijn echter ook grote verschillen tussen de verschillende modellen en fabrikanten. In de meeste gevallen vindt u precieze informatie over het volume in decibel in de productbeschrijving. Zo niet, dan volstaat een snelle oproep aan de fabrikant die u de exacte gegevens kan geven.

Last but not least hebben sommige van de natte stofzuigers, industriële stofzuigers, commerciële stofzuigers of hoe je ze ook wilt noemen, een extra blaasfunctie, die vooral - maar niet alleen - zeer geschikt is voor bladeren en krachtige motoren.

Geschreven door THS tools.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist