Hybride werken lijkt voorlopig te blijven

Meer tijd om klussen in huis zelf uit te voeren

Voorlopig werken de meeste Nederlanders nog vanuit huis. De verwachting is dat dit de komende weken niet zal veranderen. Bij de eerstvolgende versoepelingen, na de heropening van onder meer de basisscholen, is het aannemelijk dat eerst de winkels hun deuren weer mogen openen voor publiek. Er is veel verontwaardiging ontstaan over het feit, dat Nederlanders hun inkopen nu over de grens doen in België of Duitsland. Landen waar de regels minder streng zijn momenteel. De verwachting is dat men niet weer volledig terug zal keren naar kantoor. Veel huishoudens investeerden al in een Velux dakraam op zolder, om aldaar een nieuwe kantoorruimte te creëren. Het werken aan de keukentafel is door veel mensen losgelaten.

Meer tijd om klussen in huis zelf uit te voeren
Waar voor het plaatsen van een Velux dakraam vaak nog een timmerman wordt ingeschakeld, doet men het plaatsen van bijvoorbeeld een vlizotrap voor een vliering op zolder steeds vaker zelf. Dit valt onder meer te verklaren door het gegeven dat Nederlanders meer tijd hebben. De één kan domweg niet aan het werk, doordat diens werkgever de deuren gesloten moet houden. De ander bespaart tijd, doordat er niet meer naar kantoor hoeft te worden gereisd. Deze tijd wordt door velen gebruikt om op zoek te gaan naar een nieuwe hobby. Klussen in huis is er een populair voorbeeld van.

Verschillende renovaties in woningen
Niet alleen pakken veel mensen de zolder aan om daar een kantoor aan huis van te kunnen maken. Er zijn verschillende andere renovaties, die minstens zo populair zijn. Denk bijvoorbeeld ook aan het opnieuw indelen en afwerken van de badkamer. Het is, evenals de keuken, een ruimte die vaak als laatste wordt aangepakt. Immers, een muurtje schilderen in de woon- of slaapkamer is veel gemakkelijker dan het opnieuw betegelen van de wanden in een badkamer. Laat staan het vervangen van een volledige keuken. Nu men meer tijd heeft, kiest men alsnog voor een renovatie van deze ruimtes. Overigens pakt niet iedereen ze zelf aan; keukenboeren hebben lange wachttijden!

Klussen in huis is makkelijker geworden
Naast het feit dat er meer tijd is om klussen in huis zelf aan te pakken, is dit ook makkelijker geworden in de laatste jaren. Er is op internet steeds meer informatie te vinden over de wijze waarop klussen moeten worden aangepakt. Daarbij wordt deze informatie steeds vaker voorzien van bijvoorbeeld een video of een uitgebreid stappenplan. Het helpt mensen de klussen op de juiste wijze uit te voeren, ook wanneer zij er nog geen ervaring mee hebben. Vaak staat er in deze stappenplannen direct vermeld welk gereedschap en welke materialen benodigd zijn voor de uitvoering ervan. Het is leuk, gezond en ook nog eens een stuk goedkoper.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Bouwtrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist