HPL platen

de oplossing voor binnen en buiten

HPL (High Pressure Laminate) platen bestaan uit phenolhars en cellulose en worden geproduceerd door verhitting en extreem hoge druk. Deze bijzondere productiemethode zorgt ervoor dat de platen hard en stijf zijn. Vaak wordt de plaat ook nog voorzien van een UV-beschermende en gekleurde toplaag. Dit resulteert in een duurzame plaat met elektrisch isolerende eigenschappen, die goed te bewerken is. Zo zijn HPL platen te boren, te zagen en te frezen. Maar verspanen, schroeven en schilderen behoren tot de mogelijkheden. Wel is het van belang om bij het verwerken rekening te houden met de hardheid van de plaat. HPL vraagt bijvoorbeeld een ander zaagblad dan een zachtere kunststof. HPL platen worden grotendeels ingezet voor bouwkundige toepassingen zoals: balkons, dakkappellen, interieurs, wandbekleding, boeiboorden en geventileerde gevels.

HPL platen zijn het meest bekend onder de merknaam Trespa®. Andere bekende merknamen zijn: Kronoart®, Resoplan, Vikures, Vikulit en Massieve reclameplaat. 

Minder onderhoudskosten met HPL platen

HPL platen zorgen niet alleen voor een mooie esthetische uitstraling maat verlagen ook de onderhoudskosten van uw woning. De duurzaamheid en de kleurechtheid, die geldt voor de meeste uitvoeringen, zorgen voor minder schilderwerk van en onderhoud aan uw woning.

 

Veel keuzemogelijkheden

Naast de eerder genoemde merken zijn HPL platen leverbaar in een groot aantal uitvoeringen en variëteiten. De keuze in het aantal kleuren, oppervlaktestructuren en designs is enorm groot. Maar ook veel verschillende plaatformaten en diktes behoren tot de mogelijkheden. Hieronder een korte presentatie van twee HPL topproducten.

Trespa®
Het oppervlak van Trespa®  platen wordt volgens een unieke EBC-technologie (Electron Beam Curing) aangebracht. Deze methode zorgt ervoor dat het oppervlak van een Trespa® plaat voor een deel wordt geïntegreerd in de kern van de plaat. Anders dan bij de overige HPL platen zijn Trespa® platen gebaseerd op houtvezels. Deze vezels worden samen met thermohardende harsen samengeperst. Het resultaat is een zeer maatvaste plaat. Daarbij zorgt het dichte oppervlak van de plaat ervoor dat vuil zich niet gemakkelijk vastzet en de plaat gemakkelijk te reinigen is.

Kronoart®
Kronoart® is een architectonische HPL plaat voor geveltoepassingen die esthetische vrijheid combineert met de nieuwste technische prestaties. De productie van Kronoart® platen is gebaseerd op een laminatieproces met omstandigheden van zeer hoge druk, gecombineerd met een hoge temperatuur. Hierdoor ontstaan platen die zeer stabiel en sterk zijn. Kronoart® platen hebben een gesloten oppervlak die een duurzame vernis bevat. Externe invloeden zoals vocht, het weer, schimmels en licht krijgen hierdoor minder kans om de plaat aan te tasten.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Bouwtrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist