Hoeveel kost een dakkapel?

Dakkapel prijzen

Het Nederlandse straatbeeld is de afgelopen jaren flink veranderd. Nederlanders hebben meer te besteden en investeren dat geld vaak in de uitbreiding van hun huis. Dat kan via een aanbouw, een serre, een bijkeuken of een uitbouw met schuifpui. Maar natuurlijk ook door het aanbrengen van een comfortabele nokverhoging of een eenvoudige of luxueuze dakkapel.

Voordelen van een dakkapel
Een dakkapel heeft behoorlijk wat voordelen. Dakkapellen zorgen voor meer ruimte en meer leefruimte. Met die extra vierkante meters is het mogelijk om een extra kamer te vormen in huis. Ook zorgt een dakkapel voor aanzienlijk meer lichtinval. Een kamer met meer licht lijkt groter. Dit bespaart natuurlijk ook energiekosten, omdat je de lamp op zolder minder vaak aan hoeft te doen. Door die extra leefruimte stijgt de waarde van je huis. Dit komt door de extra ruimte, maar ook doordat een dakkapel mooi oogt. Niet alleen van binnen, maar ook van buiten zorgt de dakkapel voor een fraai beeld. Een ander voordeel van dakkapellen is dat ze weinig onderhoud nodig hebben, een dakkapel van kunststof of zink heeft nauwelijks onderhoud nodig. Een houten dakkapel daarentegen heeft meer zorg nodig, maar dit type dakkapel kun je gelukkig zelf goed onderhouden.

Kosten van een dakkapel
Veel dakkapellen zijn tegenwoordig goed betaalbaar. Er zijn veel aanbieders en dus is er prijsvariatie. De dakkapel prijzen hangen af van een aantal factoren:

1. De dakhelling
Hoe flauwer de dakhelling, hoe meer materialen er nodig zijn om de dakkapel te plaatsen. Dit betekent dat de dakkapel duurder wordt, zodra de dakhelling flauwer wordt.

2. Het type dakkapel
Ook het type dakkapel heeft een invloed op de prijs. Zo kan je kiezen voor een schuin of plat dak. Ook de verhoogde nok is populair, al is dit wel prijziger. Bij een nokverhoging wordt de hele punt van het dak verhoogd.

3. Gewenste hoogte en breedte van de dakkapel
De grootte van de dakkapel bepaalt ook hoe hoog de kosten zijn. Hoe groter en breder de dakkapel, hoe hoger de kosten.

4. De kozijnindeling
Hoe meer ramen, hoe duurder de dakkapel wordt. Daarnaast is het soort raam van invloed op de prijs. Draai-kiep-ramen zijn duurder dan vaste ramen.

5. Het materiaal
Naast verschillende modellen, zijn er veel materialen waaruit een dakkapel kan bestaan. Zo heb je keuze uit de dakkapellen van kunststof, houten dakkapellen en dakkapellen die volledig van polyester zijn gemaakt. Houten dakkapellen zijn stevig en relatief goedkoop. De kunststof dakkapellen zijn iets prijziger dan de variant van hout. Een voordeel aan het materiaal kunststof is dat het goed isoleert. Zo wordt er geld bespaard op de energierekening. Dan is er nog de polyester variant, deze dakkapel is ook van kunststof, maar wordt gemaakt uit één stuk. Dit zorgt voor een nog betere isolatie. Denk voordat je een dakkapel neemt goed na over het afwerkingsmateriaal.  

6. Extra’s
Natuurlijk is het mogelijk om je dakkapel te voorzien van een aantal extra’s. Denk hierbij aan een ventilatierooster, een insectenhor of een elektrisch bedienbaar rolluik. Daarnaast is er een vergunning nodig voor het plaatsen van een dakkapel, ook dit kan geld kosten.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist