Hoe laat je een verbouwing soepeler verlopen?

3 tips

Bloed, zweet en tranen. Zo kan je een verbouwing in huis ook wel omschrijven. Het vraagt veel van je. Zelfs wanneer je alles uit handen geeft. Het kost tijd, geld en heel veel geduld. Om nog maar te zwijgen over de fysieke inspanning die je zult leveren. Toch kom je hier niet altijd onderuit. Het eindresultaat is ook waar je het voor doet. Meer wooncomfort en langer in je huidige woning kunnen verblijven. Dat klinkt allemaal prachtig, maar daar moet dus eerst wel voor verbouwd worden. En dat brengt de nodige stress met zich mee.

Staat bij jou binnenkort ook een verbouwing op de planning? En zie je daar nu al tegenop? Geen probleem! Een goede voorbereiding is namelijk al het halve werk. Met behulp van de volgende tips zorg jij ervoor dat de verbouwing heel soepel verloopt.

1.      Verbouwing financieren

Bij een goede voorbereiding horen ook de praktische zaken. Hoe ga je de verbouwing bijvoorbeeld financieren? Wacht niet te lang om hier antwoord op te geven. Als je onvoldoende spaargeld hebt, zal je de middelen immers ergens vandaan moeten halen. Houd er tevens rekening mee dat er altijd wel onvoorziene kosten zullen zijn. Daarom wordt ook aanbevolen om circa tien procent van de totale kosten van de verbouwing te reserveren voor dit soort uitgaven.

Een persoonlijke lening afsluiten is eventueel een optie om de verbouwing te financieren. Hierbij moet je wel goed weten hoeveel de verbouwing ongeveer gaat kosten. Bij een persoonlijke lening wordt het bedrag direct op de rekening gestort. Vervolgens zal met behulp van een vooraf besproken aflossingsschema te werk gaan. Dit geeft veel duidelijkheid. Je weet van tevoren dus precies hoeveel je totaal kwijt zult zijn aan de lening en hoe lang je hieraan vastzit.

Slim om aan de aannemer om een schatting te vragen voor de totale kosten. Indien mogelijk leen je nog zo’n 10 procent extra om onvoorziene kosten te dekken. Je kunt er ook voor kiezen om enkel het bedrag voor de verbouwing te lenen en onvoorziene kosten vanuit de spaarrekening te betalen. Hoe meer je leent, hoe meer geld je immers aan de totale lening kwijt zult zijn.

2.      Schakel experts in

Hoe handig je ook bent, je kunt niet verwachten dat je alles zelf kan doen. Natuurlijk kan je hier veel geld mee besparen, maar het moet wel haalbaar zijn. Ook qua tijd. Schakel daarom voor de echt moeilijke klussen zeker experts in. Zo weet je zeker dat het op de juiste manier wordt gedaan en dat je niet onnodig fouten maakt. Zo bespaar je niet alleen heel veel geld, maar ook tijd en stress.

3.      Wees flexibel

Het is makkelijker gezegd dan gedaan, maar probeer de boel zoveel mogelijk de boel te laten. Maak niet overal een al te groot probleem van. Probeer je niet stug vast te houden aan tijdstippen en deadlines. Een verbouwing loopt nooit zoals verwacht. Dat kan ook niet. Wees zo flexibel mogelijk. Dat helpt niet alleen om de verbouwing makkelijker te laten verlopen, maar is ook fijn voor de eigen gemoedsrust. 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Bouwtrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist