Hoe kan je sfeervol een grote ruimte inrichten?

En waar laat je je spullen

Je zou denken dat het veel makkelijker is om een grote ruimte in te richten dan een kleinere. Dat zal je nog verbazen. Als je gezegend bent met een overmaatse woonruimte is het best lastig om deze toch gezellig in te richten. Helemaal als de plafonds ook nog enorm hoog zijn voelen mensen zich al snel verloren. Dan is het niet een kwestie van maar zoveel mogelijk spullen plaatsen om de ruimte op te vullen. Wie veel vierkante meters tot z’n beschikking heeft kan daar heel creatief mee omgaan en veel verschillende sferen creëren zonder dat deze elkaar in de weg zitten. Zo kan je aan de ene kant van de kamer een sprookjesachtige Arabische vibe hebben en aan de andere kant een retro rock en roll sfeer. Maar je kunt het ook in dezelfde sfeer houden en knusse hoekjes inrichten waar iedereen zich thuis voelt. Een vuistregel is wel dat meubels en kasten in grote ruimtes overmaats mogen zijn omdat ze anders wegvallen. In dit artikel vertellen we je waar je op moet letten als je naar een grote woonruimte verhuist en wat je kunt doen om deze sfeervol in te richten.

Goede spullen is de halve verhuizing
Als je gaat verhuizen zijn goede spullen essentieel om beschadigingen aan meubilair en pijn in ruggen te voorkomen. Denk aan hondjes (karretje met zwenkwieltjes), steekwagens, dekens en werkhandschoenen. En wanneer je die uit de kluiten gewassen bovenverdieping hebt bemachtigd en flinke meubels op de kop hebt getikt is een ladderlift huren een verstandig besluit. Daarmee voorkom je dat die omhoog gesjouwd moeten worden en weet je zeker dat je nog vrienden overhoudt na de verhuizing. Ga je een verhuiswagen of aanhangwagen huren? Neem dan de grootste die ze hebben. Je wil niet 4X op en neer moeten rijden omdat er niet genoeg inpast. 

Maak meerdere ruimtes
Als je omkomt in de vierkante meters heb je de luxe om er verschillende zones in aan te brengen. Bijvoorbeeld een loungehoek om een boek te lezen, een televisiedeel om sport en films te kijken, een werkplek met groot bureau om lekker te werken. En als je kinderen hebt kun je ook een echte overdekte speelplaats maken met glijbaan en klimrek!

Afschermen zonder af te sluiten
Met pilaren, kamerschermen, kleden en kasten kun je de verschillende delen van je ruimte visueel afschermen zonder dat het hokkerig wordt. Ook als je de muren een andere kleur geeft creëer je aparte zones. Gebruik de ruimte op een andere manier en zet een bank bijvoorbeeld eens midden in de kamer en niet standaard tegen de muur. 

Zachte materialen en kleuren
Om warmte in een grote ruimte te brengen is het een goed idee om te werken met tapijten, houten vloer en meubelen, grote kussens, pasteltinten op de muur en lange wapperende vitrages. Think big and beautiful!

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Bouwtrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist