Het installeren van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Warmtepompen zijn in opkomst in het bedrijfsleven en worden ook steeds vaker geïnstalleerd in particuliere woningen. Een warmtepomp is een pomp die warmte opneemt uit de grond of omgeving, die vervolgens gebruikt kan worden voor het duurzaam verwarmen van bedrijven, panden of woningen. Deze manier van energie opwekken staat garant voor een hoge mate van duurzaamheid en is milieuvriendelijker en op langere termijn voordelig dan het gebruik van fossiele brandstoffen als gas of olie. 


Welke voordelen heeft een warmtepomp? 
Warmtepompen hebben tal van voordelen voor zowel het bedrijfsleven als voor particulieren. De volgende pro's van warmtepompen mogen zeker niet onvermeld blijven als belangrijkste voordelen van dit type energievoorziening: 

  • Warmtepompen zorgen voor een aanzienlijk mindere CO2-uitstoot en zijn daarmee een slimme keuze. Een keuze voor duurzaamheid en een betere luchtkwaliteit! Vooral het seizoensrendement van warmtepompen is met 500% erg hoog.
  • Mensen die kiezen voor warmtepompen gaan flink besparen op hun energienota. De jaarlijkse besparing bedraagt gemiddeld zo'n 600 euro per huishouden. Dat is een fikse besparing die je met andere maatregelen, zoals isolatie, niet snel bereikt.
  • Naast deze besparing kun je aanspraak maken op een flinke subsidie van de (lokale) overheid, die gemiddeld tussen de 1700 euro en 5300 euro bedraagt. Dat betekent een korting op de aankoopprijs van wel 13 tot 14 procent.
  • Huizen waarin warmtepompen zijn geïnstalleerd worden aanzienlijk meer waard, omdat ze toekomstbestendig ingericht zijn en in een hogere energieklasse vallen.
  • Warmtepompen zijn goed te combineren met zonnepanelen of een zonneboiler. Op die manier kun je nog eens extra CO2-neutrale groene energie opwekken.
  • Het mooie van warmtepompen is dat ze volledig zonder gas kunnen draaien. Dit is natuurlijk ideaal om richting een toekomst te gaan zonder gasaansluitingen. Mensen die warmtepompen kopen, maken hiermee alvast een prima start en dragen nu al bij aan een energie-neutrale, milieuvriendelijke toekomst en een grotere duurzaamheid.
  • Warmtepompen zijn ideaal op afstand te bedienen, via wifi en apps. Ook in dit opzicht zijn warmtepompen dus een toekomstgerichte keuze. Met jouw mobiele telefoon of tablet kun je dus prima de temperatuur regelen en zo instellen dat het warm is op de momenten dat jij het wil.
  • Ten slotte nog een heel interessant pluspunt van warmtepompen: deze installaties kunnen het huis ook koelen. Dus in de zomer kun je ze gebruiken om het in huis lekker fris te maken.

Laat jouw pomp installeren door een professional 
Het installeren van warmtepompen is het gemakkelijkst en meest profijtelijk, als je al vloerverwarming hebt. De installatie voor de vloerverwarming is eenvoudig en snel om te bouwen om een warmtepomp toe te voegen. Een grote verbouwing is bij de warmtepompinstallatie dus niet nodig. Maar ook als je een gasketel hebt, is deze zonder al te veel moeite aan te passen en om te bouwen. Wanneer particulieren warmtepompen installeren kiezen ze, terecht, voor een installateur. Laat dit werk door een professional, zoals Nefit, uitvoeren die gecertificeerd is en je weet zeker dat de pomp goed geïnstalleerd wordt.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist