Het bouwen van jouw droomhuis

in 5 stappen

Ben jij je huidige woning zat en fantaseer je soms over het bouwen van je eigen droomhuis, dan ben je zeker niet de enige! Gelukkig hoeft het niet bij een fantasie te blijven want tegenwoordig is het mogelijk om je droomhuis redelijk eenvoudig te realiseren. Uiteraard is het wel een heel proces dat uit meerdere stappen bestaat en het moet zeker niet onderschat worden. Maar wat zijn de belangrijkste stappen voor de realisatie van je eigen droomhuis, dat lees je hieronder.

De kosten
Voordat je begint met het proces van het bouwen van je eigen droomhuis, is het belangrijk om te kijken wat je budget is en wat je kunt uitgeven voor het bouwen van een eigen woning. Uiteraard is de grootte en locatie van je droomhuis bepalend wat de kosten gaan zijn, hoe groter de woning hoe duurder. Gemiddeld ben je rond de 200.000 Euro kwijt voor het bouwen van een nieuwbouwwoning, hier komen nog wel andere kosten bij zoals de kavel en eventuele vergunningen en bouwrente die je moet betalen. Ook extraatjes voor je droomhuis zoals een dakkapel, kelder en zonnepanelen laten de kosten oplopen. Heb je een kleiner budget dan zou je ook een prefab woning kunnen overwegen, dit is een kant-en-klaar huis en wordt als een soort bouwpakket in elkaar gezet en dit scheelt een heleboel bouw en ontwerpkosten.

Doe inspiratie op
Wanneer je op een rijtje hebt gezet wat het budget is voor je droomhuis, kun je gaan rondkijken en inspiratie opdoen. Bezoek bijvoorbeeld verschillende nieuwbouwwijken en bekijk wat je mooi en wat je niet mooi vindt. Ook is het een goede tip om online bedrijven te zoeken die huizen bouwen, kijk op gelderschewoningbouw.nl. Doe op deze website bijvoorbeeld inspiratie op met een configurator en ontdek zo wat past bij jouw stijl. Ook zijn er regelmatig interessante beurzen in Nederland, bijvoorbeeld de Beurs Eigen Huis en hier vind je alle specialisten voor het realiseren van jouw droomhuis onder één dak.\

Neem je tijd
Een eigen huis bouwen is geen haastklus, vooral niet wanneer je je droomhuis gaat realiseren. Het is daarom belangrijk om voor iedere stap genoeg tijd in te plannen. Denk heel goed na over bepaalde beslissingen. Hoe groot moet de woning worden, wat gaat de indeling zijn en hoeveel slaapkamers moet de woning krijgen? Allemaal zaken waar je van tevoren goed over na moet denken.

Een bouwkavel kopen
Wanneer je goed hebt nagedacht over je droomhuis, is het tijd om je te gaan verdiepen in een geschikte bouwkavel. Het kan slim zijn om hier een adviseur voor in te schakelen, hij of zij kan je alles vertellen over bouwkavels en waar je allemaal op moet letten. Je hebt namelijk vaak te maken met bepaalde bouwregels, bijvoorbeeld hoe groot mag de woning worden en zijn er bepaalde eisen (hoogte, stijl) waar het huis aan moet voldoen?

Een aannemer inschakelen
Je hebt een kavel gevonden en je weet hoe je droomhuis eruit moet zien, het is tijd om je huis te gaan bouwen. Ga op zoek naar een aannemer die past bij jouw woonwensen. Er zijn veel verschillende aannemers en het is uiteraard erg persoonlijk wie bij je past. Vraag bijvoorbeeld om je heen en verzamel ervaringen van andere mensen. Zorg er in ieder geval voor dat je een aannemer vindt waarmee je op één lijn zit en waar je goed mee kunt communiceren. Ook tijdens het bouwproces gaan er situaties ontstaan waardoor je bepaalde beslissingen moet maken, bijvoorbeeld qua planning of onvoorziene omstandigheden en het is dan fijn als de communicatie soepel verloopt.

Je eigen droomhuis bouwen is een heel proces dat erg spannend is, uiteindelijk heb je wel zelf het huis van je dromen gerealiseerd waar je de rest van je leven veel woonplezier van gaat hebben.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Bouwtrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist