Goed stucwerk

Hoe werkt het

Goed stucwerk is ontzettend belangrijk voor mooie muren en een strak plafond. Een goed gestucte muur kan er voor zorgen dat je schilderwerk of behang er super strak uit ziet.

De meest gekozen soorten stucwerk zijn:

Glad stucwerk
In woningen zie je heel vaak glad stucwerk of muren en plafonds dat door een stukadoor wordt aangebracht. De muren waarbij glad stucwerk voor wordt gebruik zijn vaak muren waar men nog een laag verf of behang overheen wil.

Op hele oude muren met diepere gaten moeten vaak meerdere lagen stucwerk worden aangedracht wat je natuurlijk gaat merken in de prijs. Meestal zijn 1 of 2 lagen voldoende voor een mooi glad resultaat.

Het plafond wordt bijna altijd in glad stucwerk uitgevoerd. De muren krijgen soms nog wel een speciale textuur maar voor het plafond kiest men glad stucwerk. De gemiddelde prijs van glad stucwerk ligt tussen de 12 en 20 euro per vierkante meter en ligt heel erg aan hoe oud en verzorgd de muren zijn.

Spuitwerk
Spuitwerk heeft het grootste voordeel dat het een stuk goedkoper is dan glad stucwerk, het is sneller maar ook iets dunner waardoor het sneller kapot kan gaan.

Deze kan makkelijker beschadigen en voor het spuiten moet echt alles afgeplakt en beschermd worden in de ruimte en eromheen. Je kunt spuitwerk kiezen in fijne tot grove structuren.

Spuitwerk noemt men ook wel spackwerk. Dit spack is heel snel aan te brengen met een spuitmachine en wordt meestal in nieuwbouw gekozen. In bestaande woningen wordt het minder gekozen omdat de kwaliteit net wat minder is en alles afgeplakt moet worden.

Hoe gaat een stukadoor te werk?
Er wordt een laag aangebracht op de muur die bestaat uit pleister of een ander soort mortel, dat zorgt ervoor dat muren er strak uit zien. Ook is het mogelijk om het patroon, korrelgrootte en zelfde de kleur te kiezen! Dan hoeft je het vaak niet eens te schilderen.

Wanneer kies je hiervoor?
Vaak is in ruwbouwhuizen een stuclaag nodig om de ruwe binnenmuren te egaliseren en ze te kunnen schilderen. Verder is het ook mogelijk om ter decoratie sierpleisterwerk te laten aanbrengen. Dit vind je vaak terug in oude herenhuizen.

Kijk voor meer informatie op https://www.stukadoor-offerte.nl.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Bouwtrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist