Gipsplaten in je interieur

dit kan er allemaal

Gipsplaten bieden bijzondere mogelijkheden in het interieur. Ze zijn namelijk zo weggewerkt dat ze volledig opgaan in het interieur. Doordat je ze strak kunt afwerken, worden ze veel toegepast in moderne woningen en appartementen. Misschien denk jij bij gipsplaten op zijn hoogst aan gipsen muren. Maar wist je dat je er echt veel meer mee kan? Bekijk deze verschillende mogelijkheden van gipsplaten in je interieur maar eens!

1. Verlaagde of valse plafonds

Soms is het handiger om het plafond te verlagen dan om van alles er in weg te werken. Denk bijvoorbeeld aan verlichting of aan een ventilatiesysteem. Je kunt dan je betonnen of houten plafond openbreken om het weg te werken. Maar vaak is het praktischer én mooier om een vals plafond van gipsplaat eronder te maken. De ruimte blijft er ruimtelijk en strak uitzien, maar je hebt je verlichting en/of ventilatie wel prachtig weggewerkt!

2. Randen, muren en vormen

Deze moderne woonkamer is erg strak vormgegeven. De ruimte bestaat uit strakke gipsplaten die netjes zijn weggewerkt achter een laagje stucwerk. Wat vooral opvallend is, is de boog aan de zijkant. Deze boog is een halfronde dakkapel. Ook hier zijn gipsplaten toegepast. Wist je dat je ook prachtige rondingen en bogen kunt maken van dit materiaal? De meeste mensen denken dat je er alleen rechte randen en hoeken mee kunt maken.

3. Afwerking van de haard

Heb je een open haard, dan denk je misschien dat die niet zo mooi past in een modern interieur. Inderdaad past de ouderwetse haard met bakstenen hier meestal niet zo goed in. Maar wat denk je van deze prachtige haard? Hij is weggewerkt met een mooie hoek van gipsplaten. Zo pas je gipsplaten toe in je interieur om lelijke afwerkingen subtiel weg te
werken.

4. Bijzondere effecten van je muren

Gipsplaten worden meestal subtiel weggewerkt. Maar niet in dit industriële interieur! De eigenaar wilde graag een muur met beton-look. Het plaatsen van echt beton zou heel duur en onpraktisch zijn. Daarom zijn de wanden afgewerkt met gipsplaten. De naden en spijker zijn bewust in het zicht gehouden. Vervolgens is de wand afgewerkt met verf in beton-look. Zo krijg je een prachtige ‘betonnen’ muur voor een fractie van de prijs van echt beton.

5. Stijlvol plafond

Gipsplaten kunnen gemakkelijk worden gesneden in randen, waarmee je bijvoorbeeld plafonds prachtig kunt afwerken. Neem nou dit plafond. De afwerking is prachtig gedaan met een verloop van gipsplaten randen. Hierdoor krijgt het plafond een veel ruimtelijkere uitstraling. Waarschijnlijk zitten onder de gipsplaten zware metalen balken die de constructie dragen. De gipsplaten zorgen voor een stijlvolle afwerking die goed past in dit moderne interieur

6. Inbouwkasten van gipsplaat

Een laatste toepassing van gipsplaten is het maken van inbouwkasten op maat. Ook in deze ruimte is de open haard en de schouw weggewerkt achter gipsplaten. Vervolgens zijn aan beide zijden mooie inbouwkasten gemaakt. Door gipsplaten te gebruiken, valt de kast een stuk goedkoper uit dan bij het gebruik van massief hout. Ook het installeren van verlichting is veel gemakkelijker in gipsplaat. De inbouwkasten passen naadloos in het design van deze ruime woonkamer.

Je kunt gipsplaten op veel verschillende manieren toepassen in het interieur. Ze zijn naadloos weg te werken, waardoor je het keurig kunt inpassen in je woning. Bovendien zijn gipsplaten ook nog eens een goedkope optie. Bij Pontmeyer vind je niet alleen gipsplaten in diverse soorten en diktes, maar ook alles wat je nodig hebt om ze te verwerken. Zo kun je al snel zelf aan de slag om je interieur mooier te maken met gipsplaten!

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Bouwtrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist