Gevelisolatie

Een slimme investering

Een huis zonder gevelisolatie verliest veel warmte. De verwarming moet dus vaker aanslaan en meer gas verbruiken dan een geïsoleerd buurhuis. Dat is nadelig voor het milieu, want gas stoken zorgt voor CO2-uitstoot en draagt bij aan klimaatverandering. Het isoleren vanaf de buitenzijde gaat dit tegen, want het jaarlijks gasverbruik daalt daardoor met ruim 9 m3 voor elke m2 gevel die je isoleert!

De kosten voor gevelisolatie zijn lager dan veel mensen denken en de besparing die deze vorm van isoleren oplevert is fors. Een slimme investering dus! Toch is maar de helft van de gevels van Nederlandse woningen goed geïsoleerd. Reden genoeg om de buitenmuren van uw huis eens te laten bekijken.

Voordelen gevelisolatie
+ U kunt gemiddeld € 570,- aan stookkosten per jaar besparen.
+ Rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met een rente van 12% (bij spouwmuurisolatie).
+ U verdient de investering in ongeveer drie jaar terug (bij spouwmuurisolatie).
+ Comfortabeler huis met minder tocht en minder kans op vochtproblemen.
+ Minder warmteverlies en een lager energieverbruik zijn ook goed voor het milieu.

Methoden voor gevelisolatie
Er zijn drie methoden om een gevel te isoleren.
+Spouwmuurisolatie
+Gevelisolatie aan de buitenzijde
+Gevelisolatie aan de binnenzijde

Bouwjaar zegt iets over gevelisolatie
Het is bij bewoners vaak onbekend of de woning (volledig) is geïsoleerd. Alleen een isolatiebedrijf kan met zekerheid vaststellen of er gevelisolatie van goede kwaliteit aanwezig is. Het bouwjaar van uw woning geeft wel een indicatie, ook bouwtekeningen en informatie over eventuele eerdere verbouwingen kunnen inzicht geven.

Bouwjaar voor 1920: huizen gebouwd voor 1920 zijn tijdens de bouw niet geïsoleerd. In veel van deze huizen is later gevelisolatie aangebracht (na-isolatie). Bijvoorbeeld met een voorzetwand tegen de binnenkant van de buitenmuur. Woningen uit deze periode hebben geen spouw in de buitenmuur.Bouwjaar 1920 – 1975: woningen gebouwd tussen 1920 en 1975 hebben meestal een gevel met een spouw die bij de bouw niet is geïsoleerd. Een deel van de woningen is later wel na-geïsoleerd: in veel gevallen is de spouw opgevuld met isolatiemateriaal (spouwmuurisolatie).Bouwjaar 1976 – 1988: gevels van woningen gebouwd in de periode 1976 tot 1988 zijn tijdens de bouw al geïsoleerd. Maar de kwaliteit is beperkt. Een deel van de woningen heeft later de gevelisolatie alsnog verbeterd (na-isolatie).Bouwjaar 1989 en later: in de gevels van huizen uit bouwjaar 1989 of later zit standaard isolatie, meestal is dat spouwmuurisolatie. Hoe nieuwer de woning des te beter de gevelisolatie. Laat een vakman beoordelen of extra maatregelen gewenst zijn.

Kosten en besparingen
De kosten voor spouwmuurisolatie verdient u in ongeveer drie jaar terug via besparing op uw energierekening. Daarna is elke euro besparing winst. De kosten voor isolatie met een voorzetwand of aan de buitenzijde van de gevel verdienen zichzelf veel minder snel terug, omdat dit dure maatregelen zijn. Toch is het belangrijk om oude huizen goed te laten isoleren.
Isolatie aan de binnen- of buitenzijde met een lagere isolatiewaarde dan in onderstaande tabel is niet aan te bevelen. Het is weliswaar iets goedkoper, maar de jaarlijkse besparing is veel lager. Let dus op een voldoende hoge isolatiewaarde.

Laat uw woning isoleren door een 5 Sterrenspecialist
Het isoleren van de buitenzijde van de gevel kun je niet zelf doen; het is een klus voor een gespecialiseerd isolatiebedrijf. Alle op WonenWonen.nl vermelde bedrijven mogen zich 5 Sterrenspecialist noemen. Zij staan voor service, vakmanschap en kwaliteit en zorgen er voor dat uw woning perfect geïsoleerd wordt.

 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Bouwtrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist