Finnhouse Houtbouw

comfortabel en gezond leefklimaat

Hout is het meest natuurlijke bouwmateriaal ter wereld. Bovendien is het een ideaal bouwmateriaal. Het heeft namelijk een goede isolatiewaarde en uitstekende fysische eigenschappen. Hout isoleert wel 10x beter dan steen!

Finnhouse Houtbouw gebruikt hout van oude bomen van 60 tot 80 jaar uit Finland. Ons grenen hout van de Nordic Pine en vuren hout van de Nordic Spruce hebben vanwege hun hoge vezeldichtheid een enorme sterkte en zijn erg vormvast. In hun 80 jarige bestaan hebben ze al veel CO2 opgenomen. Finnhouse gebruikt gelamineerde logs en balken, waardoor het hout blijvend nauwkeurig, passend en trekvrij blijft en nauwelijks scheuren vertoont.

In Finland is de houtwinning een door de overheid gereguleerde zaak van strenge selectie en zorgvuldig bosbeheer. De Finse wetten en het PEFC keurmerk zijn strenger dan het FSC keurmerk dat wij in Nederland kennen. In een evenwichtig programma van kappen en herbebossing houdt Finland zijn kostbare houtbezit zorgvuldig in balans. Hiermee wordt het behoud van het bos voor de volgende generaties gegarandeerd.

Naast ons duurzame hout gebruikt Finnhouse natuurlijke en ecologische materialen. Voor de isolatie gebruiken we bijvoorbeeld natuurlijke houtvezels, hennep en vlas. Biobased bouwen noemen we dat. Bovendien creeren we hierdoor een damp-open constructie, waardoor vocht van binnen naar buiten kan zonder dat dit ten koste gaat van de isolerende werking. Geen benauwend regenjack, maar een ademde schil. Dit is gezond voor lichaam en geest: gezond wonen in hout.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Bouwtrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist