Energie besparen in je woning

eenvoudige tips

We hebben er allemaal mee te maken: het energieverbruik in huis. Door hier zoveel mogelijk op te besparen, maak je een slimme keuze voor het milieu én je portemonnee! Maar hoe pak je dat nu precies aan? Goed nieuws: het is soms eenvoudiger dan je misschien denkt. Lees verder voor onze tips om eenvoudig energie te besparen.

De juiste verlichting
Allereerst is het belangrijk om naar de verlichting in je woning te kijken. In elke kamer heb je lampen hangen of staan – bij elkaar opgeteld zijn dat in een huis al gauw behoorlijk wat lampenbolletjes! Grote kans dat je er maar weinig bij stilstaat en pas als er een bolletje moet worden vervangen aan denkt. Maar dat kan slimmer!

Zorg voor de juiste, energiezuinige verlichting in huis. LED-verlichting is hierbij de beste keuze: dit is de modernste en meest energiezuinige vorm van verlichting die er is. LED-verlichting is duurzaam en heeft een lange levensduur. Daar kun je dus van op aan. Bij Budgetlight vind je een uitgebreide collectie en kun je LED-verlichting lekker goedkoop bestellen. Even die ouderwetse bolletjes vervangen en je kunt er weer jaren mee vooruit, op energiezuinige wijze.

Minder water verbruiken
Korter douchen, afwassen met een teiltje, alleen de hoeveelheid water koken die je nodig hebt: door wat bewustere keuzes te maken met het waterverbruik, kun je hier zeker op jaarbasis echt mee besparen. Laat die kraan niet klakkeloos lopen – ook niet tijdens het tandenpoetsen of handenwassen bijvoorbeeld.

En wist je dat je speciale kranen of opzetstukken kunt kopen die minder water doorlaten? Ideaal in de keuken of de douche bijvoorbeeld! Met zo’n waterbesparende kraan maak je het bezuinigen op het energieverbruik nog een stukje makkelijker voor jezelf.

Slim kleding wassen
Kleine wasjes, grote wasjes: denk jij goed na over de manier waarop je de wasmachine gebruikt? Je kunt flink energie besparen als je de wasmachine niet te heet laat draaien: probeer daarbij niet te vaak boven de 30 graden te wassen. Ook is het slim om de trommel zo vol mogelijk te stoppen: zo verbruikt je machine minder energie én was je ook meer in één keer.

Maar er is meer: probeer ook eens wat vaker om de was aan de lucht te laten drogen in plaats van het in de droger te stoppen. Zeker als je gewoon de ruimte hebt om een wasrek te plaatsen. Dit is echt een zuinigere keuze!

De verwarming lager
Als de winter op komst is, hebben we al gauw de neiging om de verwarming lekker hoog te zetten. Natuurlijk hoef je geen kou te lijden in je huis, maar je kunt ook op andere manieren voor een warm gevoel zorgen.

Trek bijvoorbeeld een lekkere dikke trui aan: je hoeft ’s winters toch niet per se in je T-shirt rond te lopen thuis? Ook thee drinken doet wonderen. En ga je ’s avonds op de bank liggen? Dan blijf je lekker warm met een plaid of dekentje over je heen. Die verwarming kan zo al gauw een paar graden kouder staan.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Bouwtrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist