elektrische boiler

Beter voor milieu

4 reden om voor een elektrische boiler te kiezen

Vroeger was het gebruikelijk om water in huis te verwarmen met behulp van gas. De cv-ketel was hier verantwoordelijk voor. Ook nu wordt dit apparaat in veel huizen nog gebruikt voor het verwarmen van water. Toch vervangen steeds meer mensen hun gasgestookte cv-ketel door een elektrische boiler. Waarom je voor zo’n boiler zou kiezen? Wij zetten in deze tekst 4 redenen op een rijtje.

1. Beter voor het milieu
Verwarm je jouw huis nu nog met behulp van een gasgestookte cv-ketel? Dan is dit niet bepaald goed voor het milieu. Daarbij komt dat gas geen onuitputtelijke grondstof is. Gevolg hiervan is dat gas in de toekomst op kan raken. Mede hierdoor wil de Nederlandse overheid dat het hele land binnen afzienbare tijd van het aardgas gaat. Een elektrische boiler biedt in dat geval uitkomst. Deze boiler verwarmt het water namelijk met behulp van elektriciteit. Heb je zonnepanelen op jouw dak liggen? Dan kun je het water op een duurzame manier verwarmen. Dit maakt dat een elektrische boiler een stuk beter is voor het milieu dan een gasgestookte cv-ketel.

2. Goed voor jouw portemonnee
Als je en elektrische boiler wilt, is dit een flinke investering. Hierdoor haak je misschien toch af. Een elektrische boiler is inderdaad vrij prijzig, maar je kunt er ook flink door besparen. Dit is met name op de lange termijn het geval. Je moet in dat geval wel zonnepanelen op jouw dak hebben liggen. Met deze panelen wek je immers zelf stroom op. Deze stroom kun je vervolgens weer gebruiken om het water mee te verwarmen middels de boiler.

Ben je van plan een elektrische boiler te kopen? Kijk dan niet alleen naar de korte termijn. Op de lange termijn ben je namelijk een stuk goedkoper uit met zo’n boiler. Dit komt voornamelijk doordat hij relatief weinig energie verbruikt. De boiler zorgt er namelijk voor dat het water lange tijd warm blijft. Hierdoor hoeft het niet contant opnieuw verwarmd te worden. Bijkomend voordeel hiervan is dat je snel over warm water beschikt als je een kraan opent.

3. Makkelijk te installeren
Sommige mensen denken dat het lastig is om een gasgestookte cv-ketel te vervangen door een elektrische boiler. Dit is een misvatting. Ook in jouw huis kan namelijk een elektrische boiler geïnstalleerd worden. Ga hier overigens niet zelf mee aan de slag, maar laat dit altijd over aan een professional. Op deze manier weet je namelijk zeker dat jouw elektrische boiler straks naar behoren werkt.

De voornaamste reden dat dit apparaat makkelijk te installeren is, is omdat er minder leidingwerk nodig is. Zo heeft een elektrische boiler bijvoorbeeld geen luchttoevoer, rookgasafvoer en gasaansluiting nodig. Met een cv-ketel ontkom je niet aan dergelijke aansluitingen.

4. Tegelijkertijd warm water uit meerdere kranen
Gebruik je momenteel nog een gasgestookte cv-ketel om water in huis te verwarmen? Dan weet je ongetwijfeld dat het lastig is om gelijktijdig warm water uit twee tappunten te krijgen. Als je twee kranen op hetzelfde moment opent, wordt het water vaak niet warm. Je moet het in dat geval doen met lauw water. Hier hoef je met een elektrische boiler niet bang voor te zijn. Elektrische boilers zijn namelijk in staat om tegelijkertijd warm water uit meerdere kranen te laten stromen. Als je dit wilt, moet je wel de juiste boiler aanschaffen. Neem daarom de tijd en laat je vooral goed voorlichten voordat je een elektrische boiler koopt.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Bouwtrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist