Efficiënt elektra aanleggen tijdens de verbouwing

enkele tips

Bij een verbouwing moeten er vaak verschillende werkzaamheden worden uitgevoerd. Denk bijvoorbeeld aan het opbouwen van nieuwe muren, het verbeteren van de isolatie in ruimtes, het leggen van leidingen, enzovoorts. Ook op het gebied van elektra moet vaak het nodige veranderd worden! Een elektricien in Amsterdam waarschuwt voor de complicaties die kunnen ontstaan, op het moment dat elektraklussen niet op de juiste wijze worden uitgevoerd. Denk bijvoorbeeld aan elektriciteitskabels, die te dicht tegen elkaar aan worden gelegd. Als gevolg hiervan, kan de warmte tussen de kabels niet ontsnappen. Dit zal ertoe leiden, dat de kabels met elkaar versmelten! Raakt de ene binnenkant de andere, dan resulteert dit in een kortsluiting.

Klussen zelf uitvoeren en uitbesteden aan een elektricien
Het toont aan, dat het vaak verstandig is om verschillende elektraklussen uit te besteden aan een elektricien. Naast het leggen van de elektriciteitskabels, geldt dat bijvoorbeeld ook voor het vervangen van een 1-faseaansluiting voor een moderne 3-faseaansluiting. Met een 3-faseaansluiting is het mogelijk om krachtstroom in huis te gebruiken. Ideaal, wanneer je onlangs over bent gegaan op een elektrische warmtepomp, wanneer je een laadpaal voor een elektrische auto wilt plaatsen, enzovoorts.

Er zijn gelukkig ook klussen te bedenken, die je relatief eenvoudig zelf uit kunt voeren. Denk hierbij aan het plaatsen van stopcontacten in huis, of het aansluiten van nieuwe aansluitpunten voor de verlichting. Op internet vind je complete stappenplannen, om deze klussen op de juiste wijze uit te voeren.

Noodzaak van het uitbreiden van de meterkast
Wanneer je klussen op het gebied van elektra uitvoert, kan het noodzakelijk zijn om de meterkast uit te breiden. In het bijzonder, wanneer je tijdens een verbouwing voor een nieuw deel aan je bestaande woning kiest. Zou je de aanbouw op een bestaande groep aansluiten, dan kan er al snel een overbelasting van de groepen in de meterkast ontstaan. Iets wat voorkomen wordt, door een nieuwe groep te plaatsen. Een elektricien kan je hierbij helpen! Mocht je twijfelen over de noodzaak van het uitbreiden van de meterkast, dan kun je vooraf naar het advies van een elektricien informeren.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Bouwtrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist