Een verbouwing

Wat zijn de gemiddelde kosten

Vaak is het moeilijk te bepalen wat nu precies de kosten zijn van de verbouwing.  De bedragen kunnen namelijk nogal groot verschillen. Een verbouwing kan tussen een paar honderd euro en een paar ton kosten. Dit ligt dan ook aan wat voor soort verbouwing je wil, je kan denken aan bijvoorbeeld alleen de muren opknappen of een nieuwe vloer tot een hele restauratie van je woning.  En denk aan of je zelf bepaalde opknapbeurten of aanpassingen gaat doen of  dat je het liever overlaat aan een aannemer  dit kan ook je kostenplaatje bepalen. Ook als je zelf wil verbouwen kan dit extra kosten mee brengen vanwege de aanschaf van bepaalde producten/materialen die gebruikt moeten worden.

Aftrekbare kosten
Ook zijn er bij het verbouwen kosten die aftrekbaar zijn bij de belastingdienst op deze manier kun je ook besparen. Om te beginnen mag je natuurlijk de kosten van de notaris en de overdacht van de aankoop bij de belasting aftrekken. De kosten voor het onderhoud of de verbouwing zelf mag je helaas niet aftrekken van de belasting. Toch zijn er een aantal kostenposten waar je zeker naar moet kijken zoals bijvoorbeeld de rente van je hypotheek/lening, eenmalige aftrekbare kosten en periodieke betalingen van bijvoorbeeld erfpacht.

Kosten berekenen
Je kunt doormiddel van een stappenplan of /en een verbouwtool duidelijke en goede berekeningen maken van alle verbouwings- of renovatiekosten in en om huis zoals complete renovaties maar ook van bijvoorbeeld keukens,badkamers, dakkapellen of aanbouwen.

Extra kosten voorkomen
Het voorkomen van extra kosten is simpel weg op te lossen door goed op te letten en duidelijke afspraken te maken met je eventuele aannemer. Ga dus niet altijd op je gevoel af maar vergelijk offertes, leg afspraken vast, besteed genoeg aandacht aan je planning en schat goed in wat je aan tijd en geld kwijt kunt zijn om problemen en teleurstellingen te voorkomen. Kortom een hoop waar je rekening mee moet houden!

 

Kijk voor meer informatie op https://https://www.verbouwkosten.com/verbouwing/kosten/.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Bouwtrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist