Een uitbouw aan je woning

Tips om te besparen

Een uitbouw zorgt niet alleen voor een ruimer, maar soms ook een wat mooier huis. Wel is het in de meeste gevallen vrij prijzig, dus het loont om te besparen op uitbouw kosten.

De meeste aannemers raden de klant aan om vooral te focussen op wat voor meerwaarde een uitbouw kan hebben. Dit is volkomen begrijpelijk, maar er moet natuurlijk ook gekeken worden naar de kosten.

Een uitbouw bestaat grotendeels uit de volgende zaken: de gevel, het dak, de fundering, het ontwerp en de afwerking. De zaken zijn stuk voor stuk onmisbaar maar kosten wel geld. Vandaar dat het handig is om bepaalde dingen zo goedkoop mogelijk te regelen. Al zijn er ook zaken rondom een uitbouw waarop je beter niet kunt bezuinigen. Je wilt natuurlijk geen uitbouw van slechte kwaliteit in je huis hebben.

In de bouw zijn er nog weleens mensen die beweren dat een fundering overbodig is. Alhoewel het inderdaad niet altijd verplicht is zou het onverstandig zijn om dit weg te laten. Je wilt natuurlijk niet dat er later scheuren in het metselwerk komen te zitten.

Waar je wel op zou kunnen bezuinigen is het dak. Een open dak kost namelijk bijna vier keer zoveel. Dit terwijl een dicht dak eigenlijk ook prima is. Het is alleen zo dat sommige mensen de open variant wat mooier vinden.

De vloer is een ander gedeelte waarop besparing mogelijk is. Kiest men ervoor om de huidige vloer uit te breiden dan kost dat soms slechts 150 euro. Wanneer men echter een geheel nieuwe vloer wilt dan is dat natuurlijk veel duurder. Al helemaal in combinatie met vloerverwarming.

Dit waren zomaar twee manieren waarop je kunt besparen op uitbouw kosten. Maak dus altijd een plan voordat je begint, want je kunt hiermee flink besparen. Doe dit bij voorkeur voordat je iemand inhuurt, want soms probeert men extra aan je te verdienen.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Bouwtrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist