Een studentenwoning onderhouden

enkele prakttische tips

Wanneer u in een studentenwoning leeft, is het belangrijk om regelmatig voor passend onderhoud aan de woning te zorgen. Doordat er intensief binnen de woning geleefd zal worden, kan regelmatig onderhoud nare complicaties aan leidingen, de stroomvoorziening of een cv-ketel voorkomen. In dit artikel geven we u verschillende praktische onderhoudstips voor een studentenwoning. Als student is het raadzaam om bij het betrekken van een studnetenkamer, altijd bij uw huisbaas te informeren naar de manier waarop het onderhoud wordt uitgevoerd. Dient u dit als student zelf te doen? Wordt het onderhoud samen met andere huisgenoten uitgevoerd? Is de huisbaas verantwoordelijk voor het onderhoud? Enzovoorts.

Organiseer een onderhoudsweekend in de studentenwoning
Om alle onderhoudswerkzaamheden aan de studentenwoning in een keer uit te kunnen voeren, kan het slim zijn om jaarlijks een weekend vrij te houden met huisgenoten. Tijdens dit weekendje kunt u de kozijnen schuren en opnieuw verven, kunt u op internet zoeken naar een stappenplan voor het bijvullen van de cv-ketel, kunt u in het huis naar lekkages zoeken die verholpen moeten worden, enzovoorts. Het schilderen van kozijnen zou zeker eens per jaar of eens per twee jaar moeten gebeuren. U merkt dit aan het afbladderen van de bestaande verflaag. Zonder het hout opnieuw te schilderen, kan er houtrot ontstaan.

Tip: voor lastig uit te voeren klussen kunt u een vakman inschakelen. Een loodgieter in Leiden, Amsterdam of Utrecht kan studenten helpen bij het oplossen van lekkages of het verhelpen van verstoppingen.

Laat de studentenwoning regelmatig reinigen
De kans op verstoppingen binnen een studentenwoning neemt af, als deze regelmatig schoongemaakt wordt. U kunt hier een schoonmaker voor inschakelen, die bijvoorbeeld de keuken en de badkamer grondig reinigt. Haren, zeepresten en etensresten kunnen via de gootsteen in de keuken of een wastafel in de badkamer richting de afvoer stromen. In de afvoer blijft dergelijk restafval achter, waardoor het niet meer naar de centrale riolering kan worden afgevoerd. Het begin van een verstopping in de afvoer is hiermee ontstaan!

Tip: maak gebruik van soda om de afvoer regelmatig zelf te kunnen ontstoppen. Het gebruik van chemische ontstoppingsmiddelen uit een supermarkt wordt afgeraden door loodgieters. Deze middelen kunnen bijzonder schadelijk zijn voor uw eigen gezondheid en het milieu.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Bouwtrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist