Een nieuw huis bouwen

Wat zijn de gemiddelde kosten?

Een van de meest gestelde vragen bij het bouwen van een nieuw huis is: Hoeveel kost het om een nieuw huis te bouwen? Een nieuw huis kan je al bouwen vanaf €75.000 en kan oplopen tot boven de €800.000 dat heeft natuurlijk veel te maken met de grootte, luxe en locatie van de woning. De gemiddelde kosten van een nieuw huis bouwen is €200.000 waarbij de aankoop van de grond nog bijgeteld moet worden.

De goedkopere huizen zijn vrijwel altijd prefab woningen. Een prefab woning is eigenlijk een kan-en-klaar huis waarbij het grootste gedeelte al is gemaakt. Hierbij moet je denken aan de moeten voeren en het dak. Dit scheelt natuurlijk veel in bouw en ontwerpkosten waardoor het een stuk goedkoper is dan een huis helemaal zelf bouwen. De gemiddelde prijs per vierkante meter zit momenteel op €1.200

Toch komt het vaak voor dat mensen het huis helemaal persoonlijk willen bouwen waardoor de kosten natuurlijk ook omhoog gaan. Nu duurzame energie ook steeds een belangrijkere rol speelt in ons leven brengt dit ook extra kosten met zich mee. Hierbij kan je denken aan een warmtepomp of zonnepanelen wat natuurlijk wat extra kosten met zich meebrengt. Denk hierbij aan prijzen tussen de €4.250 euro tot €31.000 afhankelijk van de grootte van je huis.

Geld lenen

Je kan natuurlijk ook geld lenen om een nieuw huis te bouwen. Lenen tegen 7% voor een bedrag van €100.000 euro is natuurlijk €7.000 euro rentekosten. Korter lenen betekent dus minder rentekosten. Dus snel aflossen is het advies.

Onvoorziene kosten
Dit is een post onvoorzien, zeg maar de ongeplande kosten. Er zijn zaken die tegenvallen in je plannen of tijdens de uitvoering. Denk niet dat je alles weet van te voren. Bouwen is geen wiskunde en er kan altijd wat tegenzitten. Neem die kosten nu al op. Neem daarvoor een bedrag op van 5 a 10 procent van de totale investeringskosten.
Kortom een nieuw huis bouwen hoeft niet altijd duurder te zijn dan een bestaand huis kopen, maar houd wel rekening met de onvoorziene kosten die er nog bovenop komen.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Bouwtrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist