Een ideale seniorenwoning

zou hieraan moeten voldoen

Bij het ouder worden, veranderen de woonbehoeften van mensen. Jongere mensen willen graag zo groot en ruim mogelijk wonen. Zij hoeven zich geen zorgen te maken over trappen, onveilige badkamers en onhandige keukens. Maar naarmate mensen ouder worden, wordt veiligheid in en rond huis steeds belangrijker. Om comfortabel te wonen vertrekken veel ouderen naar een seniorenwoning. Dat is handig, want zo kun je rustig (samen) oud worden en zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Maar waar moet een seniorenwoning aan voldoen?

1. Gelijkvloers

Een seniorenwoning heeft vrijwel nooit een trap. Is er wel een tweede verdieping, dan kan het zijn dat er een traplift is geïnstalleerd. Bij het ouder worden komt het echter vaak voor dat dit niet voldoende is. Een ideale seniorenwoning is gelijkvloers.

2. Veiligheidssteunen

Op bepaalde plaatsen zijn veiligheidssteunen erg prettig. Misschien heb je ze nu nog niet nodig, maar later vaak wel. Het is soms lastig om deze in een bestaande woning te installeren. Een goede seniorenwoning heeft op diverse plaatsen steunen. Met name in de badkamer en de wc, maar vaak ook op andere plaatsen.

3. Brede doorgangen

De kans is groot dat je bij het ouder worden tijdelijk of permanent gebruik moet maken van hulpmiddelen. Dat kan zijn in de vorm van een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het is dus belangrijk dat een seniorenwoning brede doorgangen heeft, zodat de deuren geen probleem vormen. Ook zijn er geen drempels omdat die vaak ongelukken veroorzaken.

4. Een veilige badkamer

De badkamer is vaak een groot struikelblok bij het ouder worden. En dan wel letterlijk: veel ouderen glijden uit en vallen in de badkamer. Een seniorenwoning heeft dus een toekomstbestendige badkamer, die zowel nu als in de toekomst veilig en comfortabel te gebruiken is.

5. Fijn uitzicht

Als senior ben je vaak heel wat uren per dag thuis. Als je dan tegen een lelijk gebouw aan zit te kijken, is dat niet erg prettig. Goede seniorenwoningen en seniorenflats worden dus gebouwd met de gedachte aan een mooi uitzicht. De meeste seniorenwoningen in Eindhoven zijn bijvoorbeeld gelegen in rustige ruime wijken, vaak in de buurt van een park.

6. Voorzieningen dichtbij

Nu kun je nog gemakkelijk twee kilometer lopen naar de supermarkt. Maar wat als dat niet meer lukt? Het is fijn om bepaalde voorzieningen dicht bij huis te hebben. Dat kan zijn in de vorm van een klein winkeltje bij het wooncomplex of een grotere supermarkt dicht in de buurt.

7. Rustige medebewoners

Vaak zijn seniorenwoningen gebouwd in de vorm van serviceflats of rijtjeswoningen. In beide gevallen is het prettig om rustige medebewoners te hebben. Daarom zijn er speciale 55 plus woningen in Eindhoven. Hier komen alleen 55 plussers voor in aanmerking. Je zult dus nooit een lawaaierig gezin of een groepje studenten als buren hebben.

8. Service en zorgmogelijkheden

Seniorenwoningen worden gebouwd met de gedachte dat mensen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. Vaak zijn er dus goede services en zorgmogelijkheden. Bij individueel wonen zijn er mogelijkheden om thuiszorg aan te vragen. In een zorgflat zijn er gezamenlijke ruimtes en is er zorg op maat.

Het wonen in een seniorenwoning is voor veel mensen een prettig idee. Hier kun je zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen zonder te hoeven verhuizen. Dat is in een gewone woning vaak een stuk lastiger. Verhuizen op hoge leeftijd brengt vaak problemen met zich mee. Het is dus prettiger om alvast te verhuizen als je je nog gezond voelt. Je kunt dan eerst rustig een geschikte woning of appartement zoeken en eraan wennen zonder dat je ertoe gedwongen wordt. Je weet nu in elk geval waar je op moet letten als je op zoek gaat naar een seniorenwoning!

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Bouwtrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist