Een bouwkundige keuring

Is dat een goede investering?

Eindelijk dé ideale woning gevonden? Dan zet je natuurlijk het liefst meteen je handtekening onder een koopcontract. Maar hoe weet je zeker dat je geen huis koopt met verborgen gebreken? Om te voorkomen dat je te maken krijgt met onverwacht hoge onderhoudskosten door gebreken is het verstandig om een bouwkundige keuring te laten doen. Je kan dit zelfs opnemen als ontbindende voorwaarde in het koopcontract. Verder kan je het bouwkundig rapport gebruiken tijdens het onderhandelen over de vraagprijs.

Wat is een bouwkundige keuring?

Voor een bouwkundig rapport is het nodig om een keuring uit te laten voeren door een deskundige. Bij een bouwkundige keuring wordt de woning van binnen en buiten onderzocht op de technische en onderhoudsstaat. De bouwkundig expert onderzoekt bijvoorbeeld de staat van het dak, de gevel en de fundering. Vervolgens worden alle genoteerde gegevens op kantoor uitgewerkt tot een bouwkundig rapport dat inzicht geeft in mogelijke gebreken en achterstallig onderhoud.

Bouwkundige keuring: wanneer is dit nodig?

Voor iedere huizenkoper is het verstandig om een bouwkundige keuring uit te laten voeren. Zo’n keuring geeft zekerheid over de technische en onderhoudsstaat van de woning. Ook geeft een bouwkundig rapport inzicht in de te verwachten onderhoudskosten op korte en lange termijn. Vaak wordt er gedacht dat een bouwkundige keuring laten uitvoeren alleen nodig is bij oudere woningen, echter kan er bij nieuwbouwwoningen ook van alles mis zijn. Een bouwkundige keuring is dus altijd een goede investering bij het kopen van een woning.

Wat kost een bouwkundige keuring?

Gemiddeld kost een bouwkundig rapport tussen de 300 en 500 euro. De voordeligste aanbieder van bouwkundige keuringen is Huiskeur. Bij deze partij kan je voor slechts €299 een keuring laten uitvoeren. Als de bouwkundige keuring verplicht is bij het afsluiten van de hypotheek, dan zijn de kosten ook nog eens fiscaal aftrekbaar.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Bouwtrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist