Duurzaam bouwen in de tuin

de verschillende mogelijkheden

Wil je duurzaam bouwen in de tuin? Er zijn diverse manieren om jouw tuin duurzaam te maken, zoals bijvoorbeeld paalhouders die ervoor zorgen dat je overkapping niet wordt aangetast en lang mee zal gaan. Wij voorzien je in dit artikel van een aantal tips zodat je precies weet hoe je het duurzaamst kunt bouwen in je eigen tuin. Lees snel verder en ontdek hoe ook jij duurzaam kunt bouwen in de tuin.
 

Ga voor duurzame materialen in de tuin
Duurzaam bouwen in de tuin kan niet zonder voor duurzame materialen te kiezen. Er wordt doorgaans voor verschillende onderdelen hout gebruikt, zoals de schuur, vlonder of een pergola. Puntpaalhouders kunnen er hierbij voor zorgen dat jouw houten constructie zoals de schuur stevig staat en langer meegaat. Hout staat over het algemeen bekend als duurzaam materiaal. Je kunt er echter ook voor kiezen om oude materialen opnieuw te gebruiken voor in de tuin, zoals oude bestrating. Dit ziet er net zo mooi uit als nieuwe bestrating. Ook kun je via websites zoals Marktplaats of Facebook Marketplace eenvoudig aan tweedehands materialen komen. Zo geef je materialen die al eens eerder gebruikt zijn een tweede leven. En dat voor zeer weinig geld.

Creëer een natuurlijke tuinafscheiding
Je kunt ook een natuurlijke tuinafscheiding maken in plaats van een kunststof schutting of schutting van hout. Hierbij kun je denken aan een heg. Heb je geen zin in het steeds maar onderhouden van de heg? Kies dan bijvoorbeeld voor een schanskorf. Dit is een mooi duurzaam alternatief waar je wellicht net zoveel plezier van hebt.

Plaats LED verlichting
Bouw je LED verlichting in de tuin in, dan bespaar je op je kosten voor elektriciteit. Dit is zowel goed voor je portemonnee als voor het milieu. LED verlichting staat erom bekend zuiniger te zijn dan normale verlichting en is dan ook zeer populair. Je kunt ook nog voor solar verlichting kiezen. Hierbij verbruik je geen elektriciteit, omdat de zonne energie wordt opgeslagen om ‘s avonds de tuin te verlichten.

Plaats een regenton
Ook een regenton in de tuin plaatsen is erg duurzaam. Plaats je een regenton in de tuin, dan wordt al het regenwater opgevangen. Op een later moment kun je dit water dan weer gebruiken voor bijvoorbeeld het bewateren van je gazon of je planten, maar ook om je auto mee te wassen. 
 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Bouwtrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist