De plekken van je huis die je nooit ziet

tot het mis gaat

Er zijn van die plekken in en rond je huis die je eigenlijk nooit ziet. Je hebt er niets te zoeken, ze zijn lastig te bereiken. Het zijn vaak juist deze plekken waar uiteindelijk vaak problemen ontstaan. Problemen die je pas opmerkt als het kwaad over het algemeen al is geschied.

Hoe vaak bekijk jij je dak?
Hoe vaak bekijk jij je dak kritisch? Aangeraden wordt om dit het liefst meerdere keren per jaar te doen, maar bij de meeste mensen is dit allesbehalve het geval. Het dak is ook niet een plek die je zo gemakkelijk kunt zien. Heb je eenschuin dak dan zal je misschien vanaf de straat eens omhoogkijken en constateren dat het er allemaal prima uitziet. Heb je een plat dak, dan wordt dit al wat lastiger. Het dak is niet de plek van je huis die het gemakkelijkst te bereiken valt en ach, wat kan er nu helemaal mis mee zijn?

Het is niet voor niks dat mankementen aan een dak vaak pas worden geconstateerd zodra je er binnen last van krijgt. Er verschijnen bruine kringen in je plafond, of erger nog, je hebt tijdens een enorme hoosbui opeens emmers nodig om het water op te vangen. Vaak blijkt de dakbedekking dan al jarenlang in slechte staat te hebben verkeerd, en was het wachten op dit moment.

Is je (bitumen) dakbedekking meer dan 10 jaar oud? Dan valt het zeker aan te raden om zo nu en dan je dak goed te inspecteren. Begin je te veel barstjes of breuken te zien, dan is het tijd om de dakbedekking te vervangen. Om dit soort problemen in de toekomst te voorkomen kun je kiezen voor EPDM folie als nieuwe dakbedekking. Deze folie gaat tot wel vijftig jaar mee en heeft veel minder last van weersomstandigheden. Met een EPDM pakket kan je de folie zelf leggen, maar natuurlijk kun je het ook aan professionals overlaten.

Kom je weleens in de kruipruimte?
Een andere ruimte waar veel problemen ontstaan, is de kruipruimte. Hier lopen bijvoorbeeld al je waterleidingen. Zeker bij strenge vorst is het mogelijk dat hier scheurtjes in ontstaan. Daarvan merk je binnenshuis niet altijd direct de gevolgen, zodat het lek langere tijd kan bestaan als je niet zo nu en dan de boel inspecteert. In het geval van een lekkende waterleiding kom je uiteindelijk met een hoge waterrekening te zitten, plus de kans op waterschade. Zeer de moeite waard dus om ook de kruipruimte zo nu en dan met een bezoekje te vereren. Simpelweg het luik openen en goed luisteren is vaak al voldoende, en kan veel problemen voorkomen.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Bouwtrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist