De meest effectieve isolatiematerialen

voor je spouwmuur

Het is al jaren een terugkerend punt van discussie, de isolatie van je woning, maar tegenwoordig is het een steeds belangrijker onderwerp waar veel mensen zich over aan het informeren zijn. Door de stijgende energieprijzen is de isolatie van je woning veel belangrijker dan je eerst bij stil hebt gestaan. Een van de belangrijkste plekken voor de isolatie van je huis is de spouwmuur. We geven je in dit artikel een overzicht van de meest effectieve isolatiematerialen voor je spouwmuur. Een disclaimer: de effectiviteit hangt altijd af van de dikte van de muur en het klimaat waarvoor de muur gebouwd wordt.

Minerale wollen

De verzamelnaam voor soorten isolatiewol die gemaakt wordt uit steen- en glassoorten is minerale wollen. Minerale wollen zijn al erg lang een populaire en effectieve optie om spouwmuren te isoleren. Het bestaat uit gerecycled glas of (vulkanisch) gesteente wat door een centrifugaal proces tot wol vervaardigd wordt. Steenwol en glaswol behoren tot de meest effectieve isolatiematerialen voor je spouwmuur, maar ook tot de meest duurzame en milieuvriendelijke isolatiematerialen voor je spouwmuur. Vaak wordt de wol uit gerecycled materiaal gemaakt, maar ook de wol is goed recyclebaar. Hierdoor zijn minerale wollen een milieubewuste keuze.

PIR spouwmuurplaten

PIR is een soort kunststofschuim, het staat voor polyisocyanuraat. Het is erg makkelijk te vervaardigen en is daarom voor iedereen beschikbaar. Dit kunststof is gelukkig ook goed recyclebaar. Doordat PIR voor het gebruik van isolatie gemaakt wordt in de vorm van platen is het een veel effectievere vorm van isolatie dan sommige alternatieven. Het heeft een uitstekend vochtwerend vermogen, waardoor het in klimaten met veel vocht het meest tot zijn recht komt. Het is echter belangrijk om goed na te denken over de spouwmuur isolatie van je woning.

Biologische wollen

Bij de term biologisch krijgen sommige mensen al een vreemd gevoel. Vroeger wat dit gevoel zeker terecht omdat veel bedrijven gebruik maakten van de kracht van het woord biologisch. Tegenwoordig is dit niet meer het geval en wordt de term zeker niet misbruikt wanneer het gaat om isolatie. Schapenwol is bijvoorbeeld nog steeds een van de meest effectieve wollen om de spouwmuur mee te isoleren. Maar ook hebben we de opkomst van vlaswol meegemaakt de laatste tijd. Vlaswol wordt op dezelfde manier als minerale wollen vervaardigd en de planten voor deze wol groeien snel. Het is zeker een optie waar we in de toekomst rekening mee moeten houden.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Bouwtrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist