De 5 moderne isolatiemethoden

voor thuis

Isoleren is tegenwoordig meer noodzaak dan luxe. Waar het begin jaren 2000 luxe was als je beschikte over een goed geïsoleerde woning die aan de nieuwste normen voldeed, is het nu echt een bittere noodzaak. Dat heeft natuurlijk te maken met de almaar stijgende energiekosten maar ook met het feit dat we zuiniger om moeten gaan met onze mooie aardbol. We verbruiken heel veel energie en dit heeft een gigantische impact op het welzijn van de planeet. Zaak dus om onze ecologische voetafdruk te verkleinen en hoe mooi is het als je daarbij ook nog geld kunt besparen? Dat is natuurlijk altijd fijn. In dit artikel lees je alles over de 5 meest moderne methoden om je huis te voorzien van isolatie. Zo kun jij hopelijk inspiratie op doen hoe jij je woning kunt isoleren.

 

1.Vloerisolatie

Een van de meest gebruikte woning isolaties van dit moment is de vloerisolatie. Het voordeel van de vloerisolatie is dat het relatief goedkoop is en dat het makkelijk te combineren is met geluidsisolatie. Heel handig als je ruzie met de buren wilt voorkomen vanwege mogelijk geluidsoverlast. En ook fijn om tegelijkertijd warme voeten te hebben.

Wanneer je interesse hebt in vloerisolatie is het handig om goed isolatie advies in te winnen. Een specialist kan dan samen met jou kijken wat de mogelijkheden zijn en welke het beste bij jouw woonsituatie past.

2.Muurisolatie

Wanneer je een goede isolatie wilt waarvan je zeker weet dat je ook een goed rendement kunt verwachten, dan is het verstandig om te kiezen voor muurisolatie. Nadeel van muurisolatie is dat het best prijzig is om te plaatsen. Dit is dan vaak ook een van de redenen waarom mensen niet snel voor muurisolatie kiezen.

Maar met een goed isolatie advies kan het wel zo zijn dat je uiteindelijk toch om gaat en kiest voor muurisolatie omdat dit vaak wel het meeste rendement oplevert.

3.Dakisolatie

Veel warmte verlaat het huis via het dak. Zonde, want dit is energie die ongemerkt vrij snel verloren gaat. Het kan dus zeer zeker heel erg verstandig zijn om het dak te isoleren. Door een goede dakisolatie toe te passen voorkom je onnodig warmteverlies en daardoor hogere stookkosten.

4.Isoleren door middel van recycling

Isolatiematerialen zijn over het algemeen niet heel erg goedkoop, vaak is het budget technisch dan ook zo dat mensen afhaken om de woning te gaan isoleren. Toch is er ook een hele interessante optie namelijk, isoleren met materiaal afkomstig uit recycling. Dit drukt de prijs enorm en als je een goed isolatie advies hebt gekregen voor jouw woning, zijn gerecyclede materialen een prima alternatief.

5.Het isoleren van de kruipruimte

Via de kruipruimte verliest een woning veel warmte waardoor er meer gestookt moet worden. Het isoleren van de kruipruimte is daarom zeer interessant. Het grote voordeel hiervan is dat het over het algemeen ook niet vreselijk duur is. Ook een kruipruimte die niet toegankelijk is kan geïsoleerd worden en dit is ook zeker aan te raden om warmteverlies te voorkomen.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Bouwtrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist