Bouwplannen concreet maken

7 nuttige tips

Speel jij met de gedachte om een hele nieuwe woning voor jezelf te bouwen? Dromen is natuurlijk altijd mooi, maar ze uit laten komen vergt focus en inzet. Daarom geven wij zeven tips om je bouwplannen concreet te maken.

Plannen uitwerken en aannemer raadplegen

Wat je in je hoofd hebt, moet op papier komen. Werk de plannen voor de woning die jij wilt bouwen uit, zodat je daarmee naar een aannemer kan. Die kan met jou de bouwplannen uitwerken en je meer vertellen over wat een en ander zou gaan kosten. Dat is belangrijk om te weten, zodat je weet hoeveel geld je overhoudt voor het perceel en of je plannen wellicht bijgesteld moeten worden om betaalbaar te blijven.

Budget bepalen met kredietverstrekker

Maak vervolgens een afspraak voor een oriƫnterend gesprek met een kredietverstrekker. Die kan jou een indruk geven van hoeveel geld je zou kunnen lenen. Dit budget geeft richting aan de mogelijkheden die je hebt voor zowel de aankoop van een perceel als de daadwerkelijke realisatie van je bouwplannen.

Perceel zoeken

Met de indicatie van je budget en geraamde kosten voor de bouw op zak, kun je potentiƫle locaties gaan scouten. Uiteraard ga je voor een locatie die je aanspreekt. Je moet daar immers ook willen wonen. Je budget beperkt uiteraard je mogelijkheden, want met alleen een perceel ben je er natuurlijk niet. Zorg dat je voldoende geld overhoudt voor de bouw van je nieuwe woning en bouw een buffer in zodat je tegenvallers kunt opvangen. Onvoorziene tegenslag is helaas meer regel dan uitzondering, dus reken je niet zomaar rijk.

Bouwtekeningen printen

Vanaf dit moment worden je bouwplannen concreet en moet je spijkers met koppen gaan slaan bij de gemeente en de kredietverstrekker. Daarvoor moet je de uitgewerkte bouwtekeningen kunnen overleggen. Zorg er dus voor dat je ze in deze fase uitgeprint hebt. De meest passende printer voor het afdrukken van bouwtekeningen is een laserprinter. Zorg dat je voldoende inkt of toner hebt om een duidelijke afdruk te kunnen maken. Nieuwe inktpatronen of toner kun je online bestellen.

Vergunning

Het is belangrijk om na te gaan of je vergunning nodig hebt om te kunnen bouwen. Informeer hiernaar bij de gemeente waarin je een perceel op het oog hebt. Je wilt immers niet een perceel kopen en er vervolgens niet op mogen bouwen. Houd ook rekening met de kosten die gepaard gaan met een eventuele vergunning.

Perceel kopen en financiering regelen

Nu je weet waar je aan toe bent, moet je natuurlijk een bod uitbrengen op het perceel om dit te verwerven. Wil de verkopende partij aan jou verkopen, dan moet je de financiering gaan regelen. Want al heb je de mooiste plannen, zonder financiering ben je nergens. Tenzij je zelf natuurlijk flink wat geld op de bank hebt staan, maar dat is niet iedereen gegeven.

Aannemer inschakelen en bouwen maar!

Nu de aankoop van het perceel rond is, moet je een aannemer gaan inschakelen om jouw bouwplannen te realiseren. Dan ben je er in geslaagd je bouwplannen concreet te maken!

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Bouwtrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist