Bouw jij binnenkort jouw droomhuis?

Een geweldige ervaring

Achteraf gezien is het altijd de moeite waard. Het (laten) bouwen van een eigen woning is een leuke, en soms stressvolle, periode vol met er belangrijke keuzes en overwegingen. Vaak wordt er veel aandacht besteed aan de binnenkant, maar de buitenkant is minstens zo belangrijk. Tegenwoordig zijn er veel soorten en maten voor onder andere de dakbedekking, stenen, kozijnen en gevelbekleding. De ene keuze is duurzamer en onderhoudsarmer dan de andere. Lees verder voor een aantal tips.

Ga goed voorbereid op pad
Met een voorbeeld van nog geen 1 meter bij 1 meter wordt er verwacht dat je een beslissing maakt voor een oppervlakte van bijvoorbeeld 100 vierkante meter. En deze beslissing met nog vele andere beslissingen bepaald de totale look en feel van jouw woning. We leven in een digitaal tijdperk waardoor we een aantal hulpbronnen tot onze beschikking hebben zoals Pinterest, Instagram en Google. Door daar te zoeken naar de stijl die bij jou past, elimineer je de duizenden andere mogelijkheden. Maar toch blijven er vaak alsnog tientallen mogelijkheden over. Het is daarbij erg handig als de winkel waar je, bijvoorbeeld (gevel)stenen, koopt in de buurt zit. Vaak weten zij welk huis of pand in de beurt dezelfde steen heeft. Zo kun je daar een kijkje nemen voor een beter beeld en uiteindelijk een betere keuze.

Materialen
Naast de verplichte duurzame maatregelen voor de juiste EPC (Energie Prestatie Coëfficiënt) waarde kun je bij de keuze van de andere materialen ook rekening houden met de levensduur, mate van onderhoud en duurzaamheid. Denk hierbij aan een kunststof of aluminium kozijn in plaats van een houten kozijn. Naast de kozijnen wordt er ook nog vaak hout gebruikt als gevelbekleding. Populaire stijlen zoals de schuurwoning of boerderijstijl bevatten soms meer hout als gevelbekleding dan de gevelsteen. Daarom is aan te raden om je ook hierin te verdiepen, er zijn namelijk meer mogelijkheden dan je denkt. Het zou je rauw op je dak kunnen vallen dat je denkt een onderhoudsarme woning te hebben gebouwd en dat je er na 10 jaar achter komt dat er toch wat planken vervangen, gebeitst of geverfd dienen te worden. Tegenwoordig is kunststof gevelbekleding niet meer te onderscheiden van echt hout en heeft als grote pluspunt dat het duurzaam en onderhoudsarm is.

Maak echt zelf alle keuzes
Steeds vaker zie je dat de aannemer ervaring heeft met een bepaalde leverancier of ander bedrijf en voel je je genoodzaakt om daar de materialen uit te zoeken. Als dit prettig vindt is dat prima, maar op het moment dat je zelf goed onderzoek doet kom je er vaak achter dat er ook andere materialen verkrijgbaar zijn. Boeidelen zijn hier een mooi voorbeeld van. Vaak wordt er nog aan je gevraagd welke kleur boeideel je wenst en worden er twee keuzes gepresenteerd. Dit kan makkelijk zijn als je keuzestress hebt of geen knopen kunt doorhakken, maar geloof mij achteraf ben je blij dat je over elk detail na hebt gedacht.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Bouwtrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist