Boeven uit de bouw

Weet waar u op moet letten

Veel mensen kiezen de laatste tijd voor het verbouwen van hun huis, in plaats van het kopen van een ander, nieuw huis. Het bouwen en restylen van huizen en tuinen is nu populairder dan ooit. Met het realiseren van een uitbouw of alleen al door de ruimte anders in te delen, ziet uw woning er heel anders uit en is er ineens veel meer ruimte. Maar ook een ander likje verf of het toevoegen van kleine details kan uw huis- of slaapkamer een heel andere uitstraling geven. Toch kan dit erg lastig zijn. Gelukkig is er voldoende hulp te vinden, maar helaas blijkt dit niet altijd om goed advies te gaan.

SBS 6 heeft een programma uitgezonden genaamd ‘Boeven Uit De Bouw’.
In dit programma worden elke aflevering een aantal voorbeelden getoond van mislukte verbouwingen, slecht vakwerk of een aannemer die na een aanbetaling opgestreken te hebben, van de aardbodem verdwijnt. Zo wordt in een aflevering een voorbeeld getoond van en jong stel dat op een erg vervelende manier in de maling is genomen door hun eigen oom. Hij zou de gehele verbouwing voor zijn rekening nemen, maar zodra hij een aanbetaling van 65.000 euro heeft ontvangen, laat hij niets meer van zich horen. Hij laat zijn klanten achter in een enorme bouwval.

Helaas komt dit in de praktijk de laatste tijd ook steeds vaker voor. Zo wordt er steeds meer gefraudeerd met rekeningen van verbouwingen. Deze worden bijvoorbeeld onjuist opgesteld en de klant betaalt dan meer dan afgesproken. Klanten worden soms na betaald te hebben, in alle rommel achter gelaten door hun aannemers. Producten worden soms niet of niet juist geleverd of verkeerd geïnstalleerd.

Er komen steeds meer kleine bouwbedrijven op de markt. Waar moet je op letten bij het in zee gaan met een aannemer?
Ten eerste is het slim om te beschikken over voldoende gegevens van de aannemer, zodat u hem altijd kunt bereiken. Ook maakt u van tevoren, maar ook tijdens de verbouwing, duidelijke afspraken. Dit kan bijvoorbeeld gaan over de prijs van de verbouwing maar ook over de bouwtijd; de tijd waarin de verbouwing moet gebeuren.Informeer u dus goed over de aannemer en hoe de verbouwing plaatsvindt, zodat u goed op de hoogte bent en u zeker weet dat u alles onder controle heeft.

Natuurlijk is het goed om te weten dat u kunt vertrouwen op een bepaalde aannemer. Er moet een goede band zijn en een goed overleg om misverstanden te voorkomen. Op Wonenwonen.nl vindt u al veel informatie over het inrichten van uw huis en over verbouwing, en uitbereiding. Maar er gaat niets boven professioneel advies. Als u zeker wilt weten dat u goed geholpen wordt, let dan op het 5 sterrenspecialistenlogo.

5 sterren specialisten zijn bedrijven die door ons zijn geselecteerd. Deze bedrijven voorzien hun klanten van goed advies, vakmanschap, kwaliteit, service en garantie. Een 5 sterrenspecialist komt zijn gemaakte afspraken na. Vooraf is er heldere communicatie. Producten en diensten worden zo spoedig mogelijke en correct geleverd en mocht er per ongeluk iets mis gaan, staat er meteen iemand voor u klaar om dit goed op te lossen.

Op de website van WonenWonen.nl vindt u een overzicht van bedrijven in Nederland die over dit sterrenspecialistenlogo beschikken.

Wilt u zeker weten dat u goed geholpen wordt, kijk dan bij onze 5 sterrenspecialisten!

Met dank aan Loïs Verkooijen 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Bouwtrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist