Binnenkort verhuizen?

5 handige inpaktips

Staat er een verhuizing op de planning? Dan heb je waarschijnlijk al genoeg dingen om over na te denken. Het tekenen van contracten, het doorgeven van adreswijzigingen en het plannen van de daadwerkelijke verhuizing neemt vaak veel tijd in beslag. Met deze inpaktips maken we het inpakken net een stukje gemakkelijker. Zo heb jij weer wat tijd over om je op andere dingen te concentreren!

 1. Bereid jezelf goed voor
  Een goed begin is het halve werk, en dat zeggen ze niet voor niets. Begin dus ook op tijd met een goede voorbereiding. Zorg dat je voldoende verpakkingsmaterialen zoals bubbeltjes plastic, dozen en verhuisdekens in huis hebt. Maar ook zaken als stiften, plakband en post-its kunnen erg handig zijn tijdens de inpakdag.
 2. Begin op tijd
  We komen er vaak pas achter hoeveel spulletjes we verzameld hebben, op het moment dat we gaan inpakken. Dit betekent dat het inpakken in veel gevallen meer tijd kost dan we aanvankelijk gedacht hadden. Begin dan ook op tijd met inpakken. Bestel je inpakmaterialen gemakkelijk online via bijvoorbeeld Profipack Verpakkingsmateriaal en begin een paar weken voor de verhuisdag al met inpakken. Items die je niet gebruikt kunnen namelijk al vast in dozen geplaatst worden zodat alleen de essentiële items nog overblijven op de grote dag zelf. Denk bijvoorbeeld aan extra beddengoed, maar ook decoratie materialen of keuken items die weinig tot niet gebruikt worden. Het kan maar vast ingepakt zijn!
 3. Zorg voor een goede organisatie
  Door je items met een specifieke structuur in te pakken zorg je ervoor dat je minder snel in tijdnood komt tijdens het verhuizen en het uiteindelijke uitpakken. Werk bijvoorbeeld met een kleurensysteem en zorg dat alle items van een specifieke ruimte bij elkaar ingepakt zijn. De dozen met een groen label zijn bijvoorbeeld voor de keuken en de dozen met een blauw label weer voor de badkamer. Zo houd je alle items gemakkelijk samen en weet je tijdens de verhuizing precies welke doos in welke ruimte gezet mag worden.
 4. Houd breekbare items apart
  Probeer breekbare items zoveel mogelijk samen in te pakken en markeer de doos duidelijk. Zo weet je tijdens de verhuizing dat deze dozen zorgvuldig opgepakt en verplaatst moeten worden. Zorg natuurlijk ook dat je de breekbare materialen goed beschermd met het juiste verpakkingsmateriaal en eventuele handdoeken en dekens.
 5. Gebruik een checklist
  In sommige gevallen kan het handig zijn om gebruik te maken van een checklist. Maak per ruimte een aparte checklist om zeker te zijn dat je alle benodigde items inpakt. Je kunt deze checklist natuurlijk ook gebruiken om de inhoud van de dozen duidelijk aan te geven. Zo weet je tijdens de verhuizing welke dozen nog even mogen blijven staan, en welke dozen je het beste direct uit kunt pakken.

 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist