Beton waterdicht maken

zo doe je dat

Je zou het misschien niet direct zeggen, maar beton is poreus. Hoe dat komt is relatief eenvoudig te verklaren. Mortel wordt aangelengd met water en daarna nat gestort. Dat betekent dat er kleine druppeltjes water in een betonnen vloer of muur zitten. Wanneer het beton droogt verdampt dit water en laat het kleine open ruimtes achter. Als je beton van heel dichtbij bekijkt zie je ook hier en daar minuscule gaatjes zitten. Dit houdt in dat beton niet waterdicht is en dat water er doorheen kan sijpelen. Als het dan gaat vriezen en weer dooien kan het beton beschadigen en na verloop van tijd ontstaat er zelfs betonrot. Ook vocht in de grond onder de vloer krijgt zo de kans om op te trekken en zo een bron voor vochtproblemen en schimmelvorming te worden. Vloeren en muren van beton waterdicht maken is een fluitje van een cent maar voorkomt een hoop ellende. Je moet er toch niet aan denken dat je vloerbedekking en meubilair weer moet verwijderen om de betonnen vloer alsnog waterdicht te maken. Of nog erger; om de beschadigingen te verwijderen en delen of de hele vloer opnieuw te storten! Daar zit je natuurlijk al helemaal niet op te wachten. Kortom, het is essentieel dat je een betonnen muur of vloer direct waterdicht maakt met een speciaal daarvoor ontwikkeld product zoals Permacon. Hieronder vertellen we je hoe beton waterdicht maakt.

 

Makkelijk aan te brengen
De meeste middelen om beton waterdicht te maken zijn tegenwoordig op waterbasis gemaakt. Ze zijn kleurloos en vriendelijk voor mens en milieu. Met een lagedrukspuit die je ook in de tuin gebruikt breng je het middel heel eenvoudig aan. Voor de moeilijk bereikbare hoekjes kun je beter een kwast gebruiken. Het middel trekt in het materiaal en vormt een seal. Beton, baksteen, gips, terracotta en natuursteen dat gebruikt is voor vloeren, muren, bloembakken, visvijvers en bestrating maak je op deze manier vochtdicht.

Bescherm beton optimaal
Door beton te behandelen met een anti-vochtmiddel zorg je ervoor dat algen en schimmel minder kans krijgen om te groeien. Doordat je het middel al opbrengt terwijl het beton nog niet door en door gedroogd is, helpt het bij het drogingsproces. Het beton droogt gelijkmatig (curing) en minuscule scheurtjes worden voorkomen. Daarnaast is het bevorderlijk voor de hardheid van een betonnen oppervlak. Naderhand is het beton af te werken zoals je dat gewend bent. Je kunt het schilderen of bedekken met elke vloerbedekking die je wenst.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Bouwtrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist