BEAL pleisters

BEALMortex en BEALStone

Een ruwe, glanzende, gladde of minerale look, kleurcontrasten en heel uiteenlopende materialen... Voor elk interieur – klassiek, landelijk, hedendaags of strak – is er een perfecte oplossing. De mogelijkheden zijn eindeloos met de pleisters van de Belgische kmo BEAL International, waaronder BEALMortex® en BEALStone®. Voor deze pleisters heeft BEAL International heel wat research verricht, maar vooral geluisterd naar de input van zijn klanten. Dankzij de nieuwe afwerkingen en grafische effecten van deze producten kan het bedrijf inspelen op de diverse visies van interieurvormgevers en particulieren.

De ogen zijn de spiegel van de ziel, zegt men wel eens. En het interieur? Dat weerspiegelt ongetwijfeld de persoonlijkheid van de man of de vrouw die de materialen en kleuren heeft gekozen. Daarom beschouwt BEAL International het als zijn missie om zo veel mogelijk producten aan te bieden voor elk interieur.

BEALStone® : Back to the 60’s !
BEALStone® is een minerale bekleding die tijdens de laatste editie van Batibouw gelanceerd werd. Deze decoratieve coating is geschikt voor vloeren, muren en meubilair, en kan zowel binnen als buiten gebruikt worden. Het is een goed alternatief voor beton van het type granito/terrazzo, een materiaal dat zijn glorietijd kende na de Tweede Wereldoorlog en daarna in de vergetelheid raakte. Vandaag doet BEAL International deze voorouderlijke techniek opnieuw alle eer aan, zij het in een veel modernere variant. BEALStone® wordt in een fijn laagje aangebracht en daarna droog geschuurd.

De basis van BEALStone® is een poedervormig bindmiddel dat moet mengen met een ‘vulstof’. De vulstof is het materiaal dat je kiest om je gepersonaliseerde BEALStone® coating te maken. Deze decoratieve bekleding is uniek omdat ze minerale effecten kan creëren die er niet alleen fantastisch uitzien, maar die men ook volledig naar eigen smaak kan aanpassen. De coating kan gemaakt worden op basis van kwarts, metaal, marmer, terracotta, glas, strandkeitjes, stukjes spiegel, kiezelsteentjes, zandkorrels en zelfs halfedelstenen. Vandaag vervolledigt BEAL International zijn gamma met een glanzend vernis waarmee het eindproduct afgewerkt wordt.

BEALMortex® Color: een uitgebreide waaier van afwerkingen, effecten en texturen
Het multifunctionele en waterdichte BEALMortex® Color blijft zich onderscheiden met zijn unieke look. De pleister is zeer trendy, heeft ontelbare toepassingen en kan in grote mate gepersonaliseerd worden. En misschien wel het belangrijkste: het resultaat is subliem. Van zijn oorspronkelijke sobere karakter is niets meer overgebleven, wel integendeel: de bekleding heeft een veel modernere uitstraling met diverse mogelijkheden.

Eerst is er de mogelijkheid om te kiezen voor een afwerking in glanzend vernis. Daarnaast kan je opteren voor een ultraglad laagje, dat gecombineerd kan worden met twee klassieke contrastkleuren (bijvoorbeeld zwart en wit). Maar het gaat nog veel verder: creatieve geesten kunnen hun wildste ideeën realiseren, want met BEALMortex® Color kunnen ze diverse ingrediënten toevoegen aan de basissamenstelling. Stukjes spiegel, glas, bladgoud, lovertjes, metaalpoeder … Laat je verbeelding de vrije loop voor een ronduit uniek resultaat!

Over BEAL International NV
BEAL® werd opgericht vanuit een evaluatie van het terrein en een relevante intuïtie. Begin jaren ’70 zet Jean-Bernard Thiry zijn eerste stappen in de bouwsector. Geleidelijk aan begint hij te beseffen hoe belangrijk het is om een oplossing aan te bieden voor vochtigheids- en restauratieproblemen van gebouwen. Vanaf 1974 zoekt hij samen met zijn echtgenote Véronique Wahlen naar antwoorden.

Het Belgische familiebedrijf BEAL® begint als groothandelaar in gespecialiseerde bouwproducten, maar ontwikkelt en produceert vanaf 1980 zijn eigen assortiment van producten: ‘BEAL® PRODUCTS’. Dit assortiment bevat een zestigtal producten die een antwoord willen bieden op de verschillende types vocht en de specifieke problemen waarmee de bouwsector te maken krijgt.

Het natuurlijke verzorgingsgebied van BEAL is de Franse Gemeenschap (Wallonië en Brussel). De onderneming levert echter ook in Vlaanderen en exporteert naar Frankrijk, Spanje, Luxemburg, Nederland, Zwitserland, Italië, Engeland, Israël, Noord-Afrika, Vietnam en Japan! Daarnaast heeft BEAL ook contacten in de Verenigde Staten en Oost-Europa.

In 2010 investeerde BEAL INTERNATIONAL meer dan 2 miljoen euro in zijn vestiging in Fernelmont (Namen) om er de productie-eenheid te installeren en daarnaast de opslagruimte en de showroom opnieuw in te richten. Het einde van de werkzaamheden is voorzien voor begin 2013.

 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Stucadoors?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist