Asbest in je woning

deze stappen moet je ondernemen

Asbest is een materiaal dat tegenwoordig niet meer gebruikt mag worden om woningen mee te bouwen. Dit omdat het bewezen is dat de stof kankerverwekkend is. Woningen die voor het jaar 1994 gebouwd zijn, kunnen asbest bevatten. Heb jij het idee dat er asbest in je woning gebruikt is? Dan is het belangrijk dat je dit laat onderzoeken. Niet altijd hoeft er gevaar aanwezig te zijn. We vertellen je precies waar je aan toe bent als er asbest in jouw woning wordt aangetroffen.

Laat je woning onderzoeken
Eerst zal er bepaald moeten worden of het daadwerkelijk om asbest gaat. Wil je dit zeker weten? Dan zal er een asbestinventarisatiebedrijf langs moeten komen. Uiteraard zal dit je wel iets kosten, maar op de veiligheid van jou en je gezin mag niet bespaard worden. Indien de vezels van het asbest nog geen beschadigingen hebben opgelopen, dan kan het materiaal nog niet zoveel kwaad. In zo een geval kan het een optie zijn om het asbest te laten zitten. Er moet dan wel een goed plan gemaakt worden, zodat er ook in de toekomst geen gevaarlijke situaties ontstaan.

Het verwijderen van asbest
Asbest dien je niet zelf te verwijderen, maar dit moet je overlaten aan een bedrijf met voldoende ervaring. Het blijft namelijk een gevaarlijk materiaal en tijdens het verwijderen loop je risico. Wil je asbest op een goede manier laten verwijderen? Kijk dan eens op de website Sloop-gigant.nl. De mensen achter deze website zijn gespecialiseerd in het afbreken van woningen en andere gebouwen. Voor alle informatie die je nodig hebt over asbest ben je hier zeker weten aan het juiste adres.

Hoe duur is het verwijderen van asbest?
Voorheen had de overheid een subsidiepot voor mensen die asbest uit hun woning wilden laten verwijderen. Deze subsidiepot is helaas op en je zal de kosten tegenwoordig daarom zelf moeten betalen. Het is verstandig om verschillende bedrijven goed met elkaar te vergelijken. Niet alle bedrijven zijn even goedkoop. Vooral als het om veel materiaal gaat, kan het kiezen van het juiste bedrijf je ontzettend veel geld schelen.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist