Aan huis bouwen en klussen

Op een budgetvriendelijke manier

Wil jij deze zomer graag lekker aan huis gaan klussen? Wellicht hebt je al een aantal ideeën in je hoofd om mee aan de slag te gaan en kijk je er al naar uit. Maar het kan zijn dat het budget voor het klussen het liefst zo laag mogelijk houdt. Dat terwijl je wel grote bouwplannen hebt. Grote bouwplannen kunnen al snel in de kosten oplopen. Wij hebben daarom verschillende tips op een rij gezet om de kosten toch nog zo laag mogelijk te houden.

Zelf de mouwen opstropen
Door zoveel mogelijk klussen zelf uit te voeren hoef je natuurlijk geen personeel in te huren. Bij de meeste projecten zitten de kosten in het betalen van mensen die moeten worden ingehuurd. Het uurloon kan al snel oplopen en wanneer iemand veel nodig is, of er meerdere mensen voor moeten worden ingehuurd, dan lopen de kosten helemaal hard op. Door zoveel mogelijk zelf te doen, kun je veel van deze kosten vermijden. 

Heb je nog veel vakantiedagen over en ben je dit naar niet van plan om een lange vakantie te maken? Dan kun je jouw vakantiedagen bijvoorbeeld gebruiken om lekker te gaan klussen. Ook is het slim om mensen in je omgeving te vragen om te helpen. 

Uitbesteden wat uitbesteed moet worden
Uitbesteden? Maar levert dat juist niet veel meer kosten op? Het liefst wil je natuurlijk alles zelf doen, maar er zijn ook klussen waar meer kennis voor nodig is en waar meer risico’s bij komen kijken. Denk bijvoorbeeld aan het leidingwerk bij het verbouwen van de badkamer of wanneer er schakelaars aan de elektriciteit moeten worden verplaatst. Je wilt zeker weten dat dergelijke klussen op een goede manier worden uitgevoerd, want als er iets misgaat dan kan dat in de toekomst nog veel hogere kosten opleveren. 

Ook zijn er klussen waar simpelweg machines voor nodig zijn die je zelf niet hebt, of waar je nog niet eerder mee hebt gewerkt. Ook dan is het een beter idee om daar wel iemand voor in te schakelen dan uiteindelijk voor nog hogere kosten te komen staan. 

Slim zoeken naar de materialen
Naast kosten voor het inhuren van mensen, behoren de kosten van de materialen ook toch een van de hoogste kostenposten bij het klussen. In veel gevallen zelfs de hoogste kostenpost. Ga daarom heel slim op zoek naar de materialen en maak gebruik van betrouwbare sites waar er een lage prijs wordt gegarandeerd. Via deze site vind je bouwmaterialen met 100% laagste prijs garantie. 

Verder kun je zoeken naar bouwmaterialen die sowieso goedkoper zijn, zoals b-keus materialen. Degelijke materialen kunnen bijvoorbeeld zijn afgekeurd omdat een deel van de voorraad heel lichtelijk beschadigd kan zijn, maar het nog wel heel goed bruikbaar is. Door lichte krassen etc kan het niet meer in de normale verkoop en wordt het verkocht als b-keus materialen.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Bouwtrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist