Aan het timmeren in huis?

Gebruik goed gereedschap!

De meeste mensen hebben wel een gereedschapskist in huis staan. Altijd handig als je eens een schilderijtje wilt ophangen of een klein klusje wilt uitvoeren. Ga je echter vaker klussen of doe je groter werk, dan ontdek je al snel dat je standaard kist niet altijd de juiste oplossing biedt. Goed gereedschap is belangrijk om je klus zo snel, efficiënt en veilig mogelijk te kunnen klaren. Heb jij bijvoorbeeld al een goede hamer in huis?

Wat is goed gereedschap?

 

Goed gereedschap heeft twee eigenschappen. Allereerst is goed gereedschap veilig om mee te werken. Het is stevig en robuust en zal bij normaal gebruik geen letsel veroorzaken. In de tweede plaats is goed gereedschap ook echt geschikt voor het werk dat je aan het doen bent. Bij Engelbert Strauss weten ze maar al te goed waar goed gereedschap aan moet voldoen. Je vindt er bijvoorbeeld uiteenlopende hamers, die elk bedoeld zijn voor andere klussen. Van een mooie kunststofhamer voor kwetsbaar materiaal tot een flinke voorhamer voor grof breekwerk. Het zijn allemaal kwalitatief goede hamers, waarbij je 100% zeker kunt zijn dat je er veilig mee kunt werken. Perfect voor bij je gereedschapskist.

Wat is een goede hamer?

Wat een goede hamer is, is vooral afhankelijk van de klus die je ermee wilt uitvoeren. Er zijn specialistische hamers voor bijna alle klussen. De meeste mensen hebben een standaard lattenhamer, klauwhamer of bankhamer in huis. Dit is een vrij simpele hamer met aan de ene kant een plat slag-oppervlak en aan de andere kant een klauw of een wigvorm. De wigvorm kan gebruikt worden om mee te breken en te slopen, terwijl een klauw gebruikt kan worden om spijkers los te trekken. Naast deze standaard hamers zijn er nog veel meer: de voorhamer, de vuisthamer, de metselaarshamer en natuurlijk de kunststofhamer. Welke hamer het beste is, is afhankelijk van de klus die je ermee wilt uitvoeren.

Wat is een kunststofhamer?

De meeste hamers zijn heel bekend. Maar wat is een kunststof hamer nu eigenlijk? En wanneer gebruik je hem? Een kunststof hamer heeft aan minstens 1 zijde een kunststof slag-oppervlak. Dit kunststof oppervlak veert een beetje mee en is natuurlijk lang niet zo hard als het gewone metalen oppervlak. Je gebruikt de hamer dan ook op plaatsen waar je wel slagkracht nodig hebt, maar het materiaal niet wilt beschadigen. Een kunststofhamer is bijvoorbeeld ideaal als je een steiger in elkaar wilt zetten en je hebt eigenlijk slagkracht nodig om onderdelen te laten passen. Met deze hamer kun je slaan zonder dat er deuken of krassen ontstaan op de steiger onderdelen. Datzelfde geldt ook voor bijvoorbeeld het in elkaar zetten van meubels (al moet je ook met kunststofhamer oppassen dat je niet te hard slaat).

Een goede hamer kan je enorm helpen om een klus sneller en efficiënter uit te voeren. Je kunt gerichter werken en de hamer werkt ook effectiever als je hem goed gebruikt. Ga je bouwen of verbouwen? Op internet vind je veel filmpjes hoe verschillende hamers gebruikt worden. Zo ontdek je ook welke hamer het meest geschikt is voor jouw klus.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Bouwtrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist