7 praktische tips

voor een verbouwing

Staat er een grote verbouwing op de planning? Dan is het verstandig om jezelf goed voor te bereiden. Met deze praktische tips ben jij er zo klaar voor! 

 1. Een goede voorbereiding is het halve werk
  En dat zeggen ze niet voor niets. Door jezelf en je naasten goed voor te bereiden op de verbouwing voorkom je mogelijke stress in de toekomst. Overweeg verschillende scenario’s en zorg voor oplossingen waar mogelijk. Wat als de stroom uitvalt? Wat als je de woning tijdelijk moet verlaten? Door een noodplan op te stellen weet je precies wat je te doen staat mocht een situatie escaleren.
 2. Bescherm jezelf en de omgeving
  Een verbouwing is een flinke klus en de kans op beschadigingen is groter dan normaal. Zorg dan ook dat zowel jij, de werklieden en de omgeving beschermd zijn tegen eventuele schade. Denk hierbij aan veilige werkschoenen van Engelbert Strauss, verhuisdekens om meubelstukken af te dekken en eventuele werkkleding.
 3. Houd je aan de planning
  Er kan natuurlijk van alles misgaan, maar probeer toch zo dicht mogelijk bij de originele planning te blijven. Loopt het wat lastig bij een bepaalde taak? Probeer dan een andere taak vast op te pakken zodat de verbouwing niet te lang uitloopt.
 4. Schakel voldoende hulp in
  Staat er een flinke klus voor je neus? Schakel dan op tijd voldoende hulp in. Vele handen maken licht werk en zorgen ervoor dat je afgelost kan worden wanneer je even door je energie heen zit. Schakel ook op tijd de hulp in van een professional. Het kan je niet alleen veel tijd besparen, maar zou ook zomaar eens de kwaliteit van het werk kunnen verhogen.
 5. Geef elkaar de ruimte
  Een verbouwing doe je niet alleen, en iedere verbouwer is zo met zijn of haar eigen taken bezig. Probeer dus ook zoveel mogelijk ruimte te creëren in de werkomgeving en loop elkaar niet teveel in de weg. Zo voorkom je stress en verklein je de kans op ongelukken.
 6. Blijf hoe dan ook flexibel
  Flexibiliteit is van groot belang tijdens een verbouwing. Wat er ook gebeurt, probeer flexibel te blijven. Houd je noodplan in gedachten en probeer de controle af en toe wat los te laten. Accepteren brengt je vaak verder dan tegenstribbelen.
 7. Houd het budget in de gaten
  Heb je een budget vastgesteld? Houd dit dan gedurende de verbouwing goed in de gaten. Schiet niet teveel over het budget heen en bespaar waar mogelijk. Zo kun je de verbouwing uiteindelijk met een goed gevoel afsluiten.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Bouwtrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist