Zwarte parkiettulp

Bloembol van het Jaar 2009

De parkiettulp is één van het meest in het oog springende tulpensoorten. Grillig gekartelde bloembladen en opvallende kleurencombinaties geven de parkiettulp iets heel bijzonders. Zelfs als ze iets over het hoogtepunt van de bloei heen zijn, blijven deze tulpen bijzonder boeiend. Een jury van groendeskundigen heeft de tulp ‘Black Parrot' uitgeroepen tot Bloembol van het Jaar 2009.Zwarte parkiet

‘Black Parrot' heeft een (zeer) donkerpaarse kleur. Zuiver zwart bestaat in ‘bloemenland' niet. De ‘Black Parrot' heeft aan het begin van de bloei mooie, opvallende groene strepen. Na een paar dagen zijn deze strepen verdwenen en kleurt de Bloembol van het Jaar richting zwart. ‘Zwarte' bloemen hebben de afgelopen jaren sterk aan populariteit gewonnen. Ze zijn namelijk toe te passen in elke tuin mede doordat ze een mooi contrast geven met andere voorjaarsbloeiers zoals bijvoorbeeld Euphorbia. De parkiettulp is ook goed te combineren met siergrassen.

Wild
Door hun grillig gekartelde rand zijn parkiettulpen echte eyecatchers en geven ze een ‘leuk, wild en natuurlijk' effect aan de tuin. Ze zijn verkrijgbaar is diverse kleuren waaronder rood-geel, wit, lilapaars en zwart. Met de ‘Black Parrot' kun je spannende combinaties maken, bijvoorbeeld door ze te mixen met de roodgele ‘Flaming Parrot'.

Bollen planten
Net als alle andere voorjaarsbloeiende bloembollen plant je de bollen van parkiettulpen tweemaal zo diep als de bol hoog is. De beste planttijd is oktober of november. De Bloembol van het Jaar wordt zo'n 45 cm hoog en bloeit in april/mei. De bol kan zowel in de tuin als in potten geplant worden.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist