Zomerbol van het Jaar 2009

Geurende Galtonia


Galtonia is uitgeroepen tot Zomerbol van het Jaar 2009. De Kaapse hyacint, zoals de Galtonia ook wel wordt genoemd, is een ideale zomerbloeier voor de border én om in potten of bakken te planten. De witte bloemen geven mooie kleuraccenten in een border. In potten hebben ze een uitstraling die helemaal bij het tuinieren van nu past. Ze bloeien in de late zomer, een tijd dat de tuin wel een opkikker kan gebruiken. Om te genieten van bloeiende Galtonia, moet je wel even aan de slag want zomerbollen plant je in april of mei.

Zonnig

Natuurlijk kan Galtonia ook in potten worden geplant. Gebruik drie tot vijf bollen in een flinke bak. Zorg dat op de bodem over het drainagegat wat potscherven liggen en stort hierop de grond. Zo kan overtollig regen- en gietwater gemakkelijk uit de pot lopen. Plant de bollen net als in de volle grond tien cm diep. Geef in een droge periode af en toe water. 

Wit

De kleur wit speelt in de tuin een belangrijke rol, want witte bloemen zijn in staat om zelfs in de schemering of donkere dagen nog zichtbaar te blijven. Prachtig is de combinatie van wit met grijs. Plant daarom eens wat Kaapse hyacinten in een grijze bak. Ook mooi zijn zachtgele tinten als partner voor wit. Denk eens aan duifkruid (Scabiosa ochroleuca), duizendblad (Achillea) en meisjesogen (Coreopsis). Ook de wit naar roze bloeiende prachtkaars (Gaura) is voor de geurende Galtonia prima gezelschap.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist