Zomerbloemen in de mode

Van lelie tot dahlia

Het wordt een waar zomerfestijn in de vaas dankzij zomerbloemen als gladiolen, dahlia's, lelie's en Zantedeschia's. Het seizoen voor deze bloemen begint in juli en duurt tot eind september. De vrolijkheid knalt er vanaf dankzij de prachtige kleuren en prettige geuren. De bloementrends van 2010 zijn ‘Bright Mood' en ‘Odd Romance', maar zomerbloemen kun je ook geheel naar eigen wens ‘stylen'!

Seizoensbloemen
Elk seizoen heeft haar eigen bloemen en dahlia's, gladiolen, lelies en Zantedeschia's horen bij de zomer. Deze typische zomerbloemen groeien uit een bloembol en worden daarom ook wel bolbloemen genoemd. Vanaf juli tot en met september kun je eindeloos genieten van echte zomerbolbloemen. In deze periode zijn namelijk de meeste soorten verkrijgbaar en is de keuze bij je bloemist dus optimaal.

Zomerfris
De trend ‘Bright Mood' geeft zomerbloemen een frisse uitstraling. De accessoires en gebruikte materialen zijn opvallend en hebben open en transparante structuren. Deze ‘frisse' bloementrend is zeer eenvoudig zelf te creëren door het gebruik van eenvoudige witte of glazen vazen. Glazen vazen hebben trouwens ook een praktisch voordeel: het niveau en de helderheid van het water is eenvoudig te controleren. Zomerbloemen als dahlia's, lelies en Zantedeschia's zijn ook zeer geschikt om individueel in een vaasje te staan. Een speels effect krijg je door meerdere vaasjes met een paar bloemen bij elkaar te zetten.

Zomerromantiek
Zomerbloemen krijgen een romantische en klassieke uitstraling bij gebruik van zachte pasteltinten en luxe materialen. De trend ‘Odd Romance' maakt veelvuldig gebruik van bijvoorbeeld oud servies. Oude kopjes kunnen prima dienst doen als vaasje voor bijvoorbeeld dahlia of lelie. Een gemengd zomerboeket van gladiolen en dahlia's in een klassieke vaas zorgt voor een opvallend accent, maar ook een mono-boeket (van alleen Zantedeschia's) zorgt voor zomerromantiek.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist