Zelf bloemen drogen

een leuke vorm van decoratie

De laatste tijd zien we steeds vaker droogbloemen terugkomen in het interieur. Het is dan ook een leuke vorm van decoratie! Hoewel je bij gedroogde bloemen vaak denkt aan de romantische vintage sfeer, is het ook geschikt voor andere woonstijlen. Denk aan robuust landelijk, Scandinavisch of eclectisch. In dit artikel lees je over 3 verschillende manier waarop je zelf bloemen kunt drogen.

Online droogbloemen kopen
Vind je droogbloemen prachtig, maar heb je eigenlijk geen zin in zo’n Do It Yourself project? Dan kun je natuurlijk ook kant-en-klare droogbloemen kopen. Dit is niet alleen leuk voor jezelf, maar ook tof om cadeau te geven aan iemand anders. Bestel bijvoorbeeld online een brievenbus cadeau met gedroogde bloemen en stop er een persoonlijk kaartje bij. Het is de perfecte verrassing voor een bijzondere dag! Via de website van BloomPost kun je niet alleen droogbloemen als cadeau laten bezorgen, maar ook verse bloemen, luchtplantjes en zaden.

Bloemen drogen aan touw
Een eenvoudige en mooie manier om bloemen te drogen is door ze ondersteboven aan een touw te hangen. Zo kun je het direct al inzetten als gezellige decoratie. Hang de slinger met bloemen het liefst in een donkere kamer waar het droog en warm is. Deze techniek werkt zowel goed voor losse bloemen als voor een heel boeket.

Bloemen drogen in een boek
Als je alleen een paar kleine bloemen of takjes wil drogen, kun je ze drogen in een boek. Zorg ervoor dat er genoeg druk op staat. Maak daarom gebruik van een dik telefoonboek of leg wat extra gewicht bovenop een dunner boek. Er is eventueel ook een speciale plantenpers verkrijgbaar voor deze methode.

Bloemen drogen met silicagel
Silicagel bestaat uit een soort absorberende kristallen. Je kunt dit product vaak vinden bij een (online) hobbywinkel. Om bloemen te drogen vul je een bak met een laagje silicagel. Vervolgens leg je de bloemen erin en bedek je ze zo goed mogelijk met de kristallen. Sluit de bak luchtdicht af en maak het pas na een aantal dagen weer open. Haal de gedroogde bloemen er daarna voorzichtig uit en verwijder alle kristallen met een penseeltje.

Houdbaarheid van droogbloemen
Goed gedroogde bloemen kunnen tot wel een half jaar in perfecte staat blijven. Als je de bloemen bewaart in een fotolijst, onder een glazen stolp of in een afgesloten vaas kan de houdbaarheid oplopen tot een aantal jaar. En dat terwijl bij een vers bosje bloemen de schoonheid er al na een week af is! Gedroogde bloemen zijn dus prachtig voor de lange termijn.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Bloemen en planten?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist