Verrassende hortensia

Cadeautje van moeder natuur

In februari start er weer een nieuw bloeiseizoen voor de kamerhortensia. Door haar grote bloemschermen geeft de kamerplant een feestelijk ‘boeket-effect’. De kamerhortensia is beschikbaar in ‘mini & maxi’-formaat en in kleuren als roze, wit, rood, blauw, paars en groen. Ideaal om de plant daarom als cadeau aan jezelf of een ander te geven. Strik er omheen en… klaar!Kraambezoek
De grote bloemschermen van de hortensia zijn op gebouwd uit ‘baby-bloemetjes’. Je kunt daarom haast eindeloos kijken naar deze bijzondere plant. Behalve dat je jezelf kunt trakteren op een stevige portie kleur en fleur is de hortensia ook een ideale cadeauplant. Bijvoorbeeld bij kraambezoek (roze of blauw!), voor Moederdag, als bedankje, voor een verjaardag of ‘zomaar’. De naam ‘hortensia’ is zelf ook een cadeautje uit de 18e eeuw. De Franse botanicus Philibert Commerson ontdekte de plant en besloot ‘em spontaan aan te bieden aan een mooie dame: Hortense.

Verzorging
De kamerhortensia is een sterke kamerplant. Om optimaal te kunnen bloeien is maar een beetje verzorging nodig. Voldoende ‘eten en drinken’ is belangrijk; wanneer de potgrond droog aanvoelt, is het tijd om water te geven. Voeg eens per twee weken wat plantenvoeding toe aan het gietwater voor extra flowerpower. Kamerhortensia’s kun je het beste op een plekje zetten waar voldoende daglicht is, maar liever geen direct zonlicht. Als beloning blijft de plant dan haast eindeloos bloeien, zeker een hele kraamtijd...

Naar buiten
Vanaf half mei, als de kans op nachtvorst is geweken, kun je kamerhortensia’s ook een plekje op balkon, terras of in de tuin geven. Alhoewel de plant voor het interieur is gekweekt, is de kans groot dat hij ook buiten rijk bloeit en de Nederlandse winter jaarlijks goed doorstaat. Wil je gegarandeerd genieten van hortensia’s in de tuin? Plant dan tuinhortensia’s.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Bloemen en planten?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist