Tuintip voor september

Boeiende bosviooltjes

Vanaf september verandert de kleurrijke zomertuin in een wat sombere, kale herfsttuin. De meeste bloemen zijn uitgebloeid en het blad van bomen begint te vallen. Uitzicht op een leeg balkon of uitgebloeide border is echter niet nodig. Er zijn namelijk vanaf september bijvoorbeeld volop kleurrijke bosviooltjes verkrijgbaar. Daar kun je het hele najaar (en winter!) van genieten want deze dappere plantjes verdragen wind, regen en zelfs een paar graden vorst. Opvrolijken dus die najaarstuin, de violen zijn er klaar voor!

Vrolijk
Bosviooltjes (Viola cornuta) komen oorspronkelijk uit de Pyreneeën. Ze verloochenen hun afkomst niet, want het zijn sterke plantjes die dapper doorbloeien ondanks wind, regen of een paar graden vorst. Bosviooltjes hebben kleine bloemetjes en zijn verkrijgbaar in boeiende kleuren: van wit tot (bijna) zwart, van rood tot knalgeel. Ze zijn zowel in de ‘volle grond' als in potten uitstekend toepasbaar. Kortom, deze najaarsbloeiers geven tuin, terras en balkon een vrolijke oppepper vol kleur.

Makkelijk
Groene vingers zijn voor bosviooltjes niet nodig. De plantjes zijn makkelijk te verzorgen. Geef ze alleen water als het een lange tijd droog is. Wanneer je de uitgebloeide bloempjes weghaalt, gaan ze nog uitbundiger bloeien. Voeg eventueel een beetje plantenvoeding aan het gietwater toe. Zo blijven de plantjes extra lang gezond en oersterk.

Tip:
Wanneer je bosviooltjes plant, stop dan gelijk een aantal voorjaarsbloeiende bloembollen, zoals narcissen, in de grond. Zo geniet je vanaf september tot en met volgend voorjaar van een kleurrijk uitzicht!

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist