Tuinhortensia

Groenrijk wonen


Vanaf juli geven hortensia’s een indrukwekkende bloemenweelde. De plant, die vroeger menig boerenerf sierde, is weer helemaal populair. Niet geheel verwonderlijk want van de zogenaamde boerenhortensia kunt u behalve in de tuin ook genieten in grote potten op het terras of balkon!

Kleurrijk

De Hydrangea macrophylla is een struik die elk jaar opnieuw tot bloei komt. De felle en frisse kleuren variëren van wit, roze tot blauw en rood. Blauwe hortensia’s kunnen van kleur veranderen, bijvoorbeeld naar wit of roze. Deze kleurverandering hangt af van de samenstelling van de tuingrond. Bent u gehecht aan de blauwe kleur, dan doet u er verstandig aan om af en toe een natuurvriendelijke ‘blauwmaker’ bij het gietwater te voegen.

 

 

Verzorging

De meeste boerenhortensia’s worden zo’n anderhalve meter hoog en houden van een plekje in de zon of halfschaduw. Geef de hortensia regelmatig water. U ziet het direct wanneer de plant water wil, het blad van de hortensia gaat dan wat ‘hangen’ om zich (kort na het watergeven) weer op te richten. U kunt het beste ’s avonds laat of ’s ochtends vroeg gieten.

Tip: Snoei bij de boerenhortensia elk jaar een  paar takken in zijn geheel weg. Zo verjongt u de struik. De beste tijd om de boerenhortensia te snoeien is van eind maart tot half april.

Kijk voor meer informatie op: www.groenrijk.nl

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist