Sluierhortensia

hangplant voor balkon en terras

Weinig ruimte op balkon of terras, maar gek op hortensia? Goed nieuws! Met de spectaculaire  hortensia ‘Runaway Bride’ creëer je in een mum van tijd een bloemenparadijs. De plant heeft namelijk een unieke groeiwijze. Er is geen andere hortensia die bloemen vormt langs de takken, of beter gezegd: ranken. Daardoor is de hortensia, behalve voor in de tuin, ook zeer geschikt als hangplant. Bijvoorbeeld in bakken aan een muur of schutting of in een macraméhanger. De sluier van witte bloemen steekt fraai af tegen het groene blad en brengt een frisse zomersfeer.

Stadstuintje
De Runaway Bride heeft een compacte groeiwijze en is, doordat ze zo’n 50 cm hoog wordt, ideaal voor toepassing in hoge potten of hangbakken. Het kleinere formaat leidt echter niet tot minder bloeiplezier. Door de enorme overdaad aan witte bloemen wordt zelfs een hoekje met grauw, grijs beton ineens gezellig en maak je van elk stadstuintje een heerlijk relaxplekje.

Blozen
Hoewel de meeste bloemen in mei en juni verschijnen, maakt de Runaway Bride tijdens de andere zomermaanden nieuwe knoppen aan. Opvallend is het effect van temperatuur. Zijn er onverhoopt een aantal koude zomerdagen? Dan begint de plant te ‘blozen’ en krijgen de witte bloemen een roze gloed. De bloeiperiode van de sluierhortensia duurt tot diep in het najaar. Voordat de plant blad verliest, kleurt dit oranjerood. Volgend voorjaar loopt de hortensia gewoon weer uit om zich op te maken voor een nieuw bloeiseizoen.

Verzorging
De beste plek voor de sluierhortensia is in de halfschaduw (maximaal 4 zonuren per dag). Maar ook een zonniger plekje is goed. Net als alle andere hortensia’s is het wel van belang om regelmatig water te geven. Als de grond licht vochtig aanvoelt, is dat prima. Zet je de hortensia in een pot? Zorg dan voor gaatjes in de bodem zodat overtollig (giet)water weg kan vloeien. Voor een extra rijke en lange bloei geef je af en toe plantenvoeding. Snoeien is door de compacte groeivorm niet echt nodig en angst voor koude winters is onnodig want de Runaway Bride is vorstbestendig.

 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Bloemen en planten?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist