Rozenboog

romantiek in de tuin

Als entree naar de tuin of over het tuinpad; een rozenboog is hét toppunt van romantiek. Elk jaar weer geniet je maandenlang van een bloemenzee met rozen.

Rozengeur en maneschijn
Een rozenboog van hout of metaal koop je kant-en-klaar of maak je zelf. De klimrozen die je ernaast plant, zijn er in allerlei varianten: met kleine of grote bloemen, gevuldbloemig of met open hartjes. Je kunt rozen met verschillende kleuren combineren, bijvoorbeeld roze en rood. De rozen vermengen zich. En kies je voor geurend, dan ben je niet alleen verzekerd van maneschijn, maar ook van rozengeur!

Aanbinden rozenboog
Help je rozenstruik met klimmen door takken vast te zetten met opbindmateriaal. Dit kan met behulp van bindbuis. Kies voor een aantal hoofdtakken die je over de boog leidt. Bind ze niet te strak; de takken groeien nog in de dikte. Van nature komen de bloemen vooral aan de bovenkant, omdat klimrozen naar het licht groeien. Een trucje is ze halverwege horizontaal te buigen en vast te binden. Ze vormen dan nieuwe zijtakken met veel bloemen. 

Snoeien 
De eerste twee jaar na het planten, is snoeien niet nodig. Snoei daarna, in de tweede helft van maart, enkele hoofdtakken terug zodat er nieuwe scheuten vormen. Laat daarbij 2 of 3 'ogen' staan; dit zijn plaatsen waar blad zat en hebben de vorm van een smiley. Geen paniek als hij niet meteen uitbundig bloeit; een klimroos steekt zijn energie eerst in groei en daarna pas in bloei. 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Bloemen en planten?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist