Rozen

zonaanbidders én droogtetolerant

Na een lange warmteperiode met veel zon en droogte, zijn het vooral rozen die nog volop in bloei staan. Ze vallen dan extra op en zijn een sieraad in de tuin. Het najaar is de beste planttijd. Hoe blijven rozen zo mooi? 

Zonnige plek
Alle rozen zijn dol op zon! Op enkele soorten na, hebben ze om goed te kunnen groeien, minimaal 4 uur zon nodig. Hoe meer zon, hoe dankbaarder de groei en bloei. Rozen koop je met kale wortels of in pot. Een roos met kale wortels plant je van oktober tot en met april en rozen in pot het hele jaar door. In oktober en november is de grond nog warm, wat er ervoor zorgt dat de rozen nog voor de winter kunnen aan slaan. Let op dat je rozen plant wanneer de grond niet bevroren is.

Settelen
Na het planten heeft een roos water nodig om goed te kunnen settelen. Geef de eerste tijd na het planten dan ook voldoende water. Breng op drogere gronden een mulchlaag van organisch materiaal aan van zo’n 5 cm dik, bijvoorbeeld blad of compost. Dankzij deze laag droogt de grond minder snel uit. 

Het geheim
Rozen wortelen van nature diep. Op die manier halen ze in droge periodes voldoende water uit de grond om te blijven floreren waar andere planten zijn afgehaakt. Als de droogteperiode lang aanhoudt en het grondwater daalt, kunnen de haarwortels uitdrogen. Dit is te herkennen aan verdrogend blad. Geef dan in de ochtend een flinke hoeveelheid water, zodat de diepe wortels worden bereikt. Daarna een tijdje niets; rozen verdragen beter droogte dan teveel nattigheid. 

Weetje
Tijdens een hittegolf kleuren vooral rode rozen soms wat bleker. Geen nood: de nieuwe rozen die daarna verschijnen, hebben gewoon weer hun oude kleur. 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Bloemen en planten?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist