Planten in huis

Een verrijking voor klimaat en gemoed

Met planten haal je een aantal grote voordelen in huis. Onderzoeken hebben namelijk aangetoond dat planten een positief effect op verschillende zaken hebben. Zo hebben planten een rustgevend effect. De aanblik van groen zorgt er voor dat we ons meer ontspannen en vrolijker voelen. Ze zorgen voor een beter humeur, positieve energie en een hoger geluksgevoel.

Planten kopen is ook goed voor het klimaat in huis. Ze verminderen onder andere kooldioxide en zetten dit om in zuurstof. Daarnaast verbeter je de akoestiek in huis door er een aantal planten neer te zetten. De bladeren absorberen achtergrondgeluiden en zorgen daarmee indirect voor een rustigere omgeving. 

De luchtzuiverende en ontspannende eigenschappen van planten, hebben ook invloed op je nachtrust. Door een plant boven je bed te hangen, verbeter je het luchtklimaat en het zuurstofgehalte in je slaapkamer. Hierdoor zal je gegarandeerd beter slapen.

Voor iedere plant de juiste pot
Mooie planten verdienen uiteraard een mooie pot. Plantenpotten zijn er in talloze formaten en kleuren, waardoor je ze kan gebruiken als sfeer verhogende decoratie in je huis. Momenteel zie je dat bloempotten van natuurlijke materialen als  terracotta, beton of aardewerk erg in trek zijn. Ook potten van kunststof of glas winnen aan populariteit. Om er voor te zorgen dat je lang plezier hebt van je aangeschafte bloempotten, is het belangrijk om op een paar zaken te letten. Allereerst is het belangrijk dat de pot waterdicht is. Als dit niet zo is, bestaat er de mogelijkheid om een  speciale, waterdichte inzethoes te kopen. Zo voorkom je dat je vensterbank of vloer nat wordt en het water op de juiste plek terecht komt: namelijk bij je planten!  

Uiteraard is het belangrijk om te kijken naar het formaat van je plant. Groeit je plant snel? Dan is het verstandig een wat ruimere pot aan te schaffen.

Verpot je planten op tijd
Op het moment dat je je plant aanschaft, zit deze meestal nog in de kweekpot van de kweker. Het is verstandig je kamerplant direct te verpotten. Ompotten naar een grotere pot zal de groei van je plant direct stimuleren. Gebruik altijd verse potgrond je planten te voorzien van nieuwe voedingsstoffen.  

Een grotere pot zorgt er voor dat de verzorging een stuk gemakkelijker gaat. Een grotere pot betekent meer grond, waardoor meer water opgenomen kan worden.

Het voorjaar is de beste periode om je planten te verpotten. Doordat de temperatuur stijgt en er meer licht in huis komt, zullen er zich snel nieuw wortels vormen.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Bloemen en planten?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist