Planten in bloempotten

De 5 meest geschikte

Bloempotten zijn er in alle soorten, kleuren en maten en ze zijn een gemakkelijk manier om een terras of plaatsje aan te kleden, een vleugje kleur toe te voegen aan schaduwrijke gebieden in je tuin of het hoofd te bieden aan slechte grond. Deze vijf planten schitteren het hele seizoen in bloempotten:

1. Begonia
Begonia's zijn veelzijdig, winterhard en hebben een verscheidenheid aan bladvormen en bloemkleuren variërend van wit tot oranje. Plant ze in een hangmand of in een bloempot met andere planten. Ze kunnen niet tegen de felle zon en houden niet van natte voeten.

2. Viooltjes
Deze lievelingen van lente- en herfsttuinen komen in een verbluffend scala van veelkleurige bloemen. Sommige soorten blijven lang na de eerste vorst staan en komen in het voorjaar zelfs weer terug. Plant ze massaal in één kleur voor de impact, of meng ze met een verscheidenheid aan later bloeiende planten om de bloempot het hele seizoen interessant te houden.

3. Nemesia
De kleine, parmantig gevormde bloemetjes blijven het hele seizoen bloeien in felle kleuren, zoals paars, roze, geel en oranje. De plant kan in zachte winters door blijven bloeien, maar wordt over het algemeen beschouwd als een eenjarige plant. Leuk in een bloempot met verschillende planten.

4. Rozen
Rozen zijn mooi in de volle grond, maar ook in potten doen veel rozenstruiken het goed. Nieuwere soorten zijn beter bestand tegen ziekten dan ouderwetse rozen, zodat ze over het algemeen niet veel zorg nodig hebben. Zet deze in mooie potten neer voor een romantisch accent.

5. Hortensia
Bloeiende heesters kunnen ook in bloempotten worden geplant, vooral dwergvariëteiten. Een explosie van nieuwe hortensiasoorten in de afgelopen tien jaar betekent dat je er zeker een zult vinden waar je van houdt. De meeste hortensia's bloeien wit of wit-roze, en verkleuren dan naar roze, paarse, limoengroene of een combinatie van verschillende tinten. Zet ze in de schaduw en houd ze goed vochtig. Mooi in een verlichte pot!

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Bloemen en planten?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist